Apstākļu sakritības un kārtības labad nolēmu savas kinoatskaites par oktobri un novembri apvienot. Lai nav tā, kā ar septembra kinoatskaiti, kas publicēta oktobra vidū.

It kā nekas nemainās- filma, īss kopsavilkums un video. Vienīgi vēl pielikšu savu vērtējumu, ja nu no mana īssavilkuma īsti nevarēs saprast- skatīties vai nē?

Nolaupītā 2/ Taken 2
Man patika pirmā filma (Nolaupītā/Taken), kur bija azarts, spriedze un gala beigās visnotaļ skatāms kino. Otrā daļa bija tāda blāva atrauga, kura pamatā mēģināja parazitēt uz pirmās filmas rēķina un neorģinalitāti mēģināja aizvietot ar nepārliecinošām muļķībām.
Vērtējums: 5/10




Paralēlās pasaules/ Upside Down

Filma ar ļoti labu ideju un pieklājīgu izpildījumu, bet rezultāts sanāca pliekans. Laikam jau pamatā dēļ tā, ka formālā pieeja neļāva atraisīties šajā visnotaļ pateicīgajā vidē. Varēja uzburt ne tikai salkanu romantiku, bet iepīt arī labu tiesu spriedzes. Un jautrību.
Vērtējums: 6/10

Pirmsnāves lūgšana/ A Prayer for the Dying
Pat īsti nezinu vai te maz ir vērts ko piebilst- viss jau ir pateikts filmas apskatā. Filma ir laba, aktieri ir labi un noskaņa tikpat laba.
Vērtējums: 9/10


Laika cilpa/ Looper

Laikam es no šī kino neko nesaparatu. Ok, domu sapratu, bet to furoru, kas virmo ap šo filmu neizpratu. Vismaz man šo filmu ne tuvu negribētos ieteikt kādam skatīties. Ok, bija laba ideja, bija labi aktieri, bija… emm, laikam vairāk arī nekā nebija.
Vērtējums: 5/10

Rūbija Sparka/ Ruby Spark

Kas būs, ja rakstniekam būs ļoti laba iztēle? Pareizi- iztēles auglis materealizēsies. Šoreiz rakstnieka auglis ir sieviete. Un ja vēl sievieti var izmainīt, pielabot, uzlabot ar rakstāmmašīnas palīdzību, tad…. tad jabūt uzmanīgam, jo nav tālu līdz visa sačakarēšanai.
Vienkārši, jauki, mīļi un visādi citādi patīkami skatīties.
Vērtējums: 8/10

Ātrā piegāde/ Premium Rush
Laikam šī filma ir domāta pamatskolēniem vai vidusskolas jaunājai klasei. Tad, kad īsti negribas ievērot noteikumus, ķircināt likuma sargus un taisīt visādus ekšenus uz ielām. Mierinot vai motivējot sevi ar domu, ka tas taču labu mērķu vārdā.
Vērtējums: 5/10

Ceļā/ On the Road
Dzeršana, pīpēšana, mīlēšanās un braukšana. Un atkal braukšana ar visām piedevām. Jaunu cilvēku mēģinājums atrast sevi. Kuram izdodas atrast, kuram izdodas pazaudēt…
Aktieri no sevis parādīja visu to labāko un varu teikt, ka arī K.Stjuarte beidzot ir pamanāma kā laba aktrise.
Vērtējums: 8/10

Ar uguni pret uguni/ Fire with fire

Brūs Vilis izklaidējas neko nedarot. Laikam tā varētu īsumā raksturot šo filmu, lai arī BV šajā filmā ir tikai kā bezmaksas pielikums. Visa doma ir jāiznes jaunajam ugunsdzēsējam, kurš atradās ne tajā laikā un ne tajā vietā. tagad viņam ir jādomā par savu un savas meitenes drošību.
Muļķīgi jau laikam izklausās, bet tas tupums ar slepkavas palaišanu brīvībā ir pamatīgs tupums. Nepārliecināja nekas un neviens.
Vērtējums: 5/10


Karaliskā dēka/ A Royal Affair

Laikam šī gada spēcīgākais Eiropas kino. Un laikam arī spēcīgākais pretendents uz Oskaru. Vismaz es par to turu īkšķus.
Vērtējums: 10/10

Piķis/ Бабло
Šūts pēc krievu vieglās popmūzikas parauga- smuki zaķi, dzeršana un piķis. Vēl jokaini kriminālie purni un jautrība var sākties. Lai gan ar to jautrību ir kā ir… lai vai kā- paskatīties var, ja organisms izsaka pretestību augstajai kinomākslai.
Vērtējums: 6/10

Prometejs/ Prometheus
Atzīšos- maz ko sapratu un gaidīju ko vairāk atbildētu. Bet klaviatūra nespiežas teikt ko sliktu. Bija glītas šausmas, bija laba deva ar spriedzi un bija līdz galam nesaprasts vēstījums.
Vērtējums: 8/10


Vīri virs likuma/ Lawless

Ļoti labs gangsteru kino, kas it kā balstīts uz patiesiem notikumiem. Varbūt standarta gangsteru te bija mazāk, bet arī lauku variants nav zemē metams- visi trīs brāļi savas lomas nospēlēja ļoti labi un sausā likuma neievērošana viņiem padevās godam.
Vērtējums: 8/10