Kādā no bibliotēkas apmeklējuma reizēm, bibliotekāre man ieteica labu variantu, kā es varu gan tikt pie sev interesējošas grāmatas, gan papildināt bibliotēkas plauktus. Proti, ieejot bibliotēkas mājaslapā, varu veikt pasūtījumu. Tas vēlāk nonāks pie komplektētājiem un tur izlems vai mans ieteikums ir labs. Ja nolems, ka labs, tad nākamajā iepirkumu reizē iegādāsies. Un būs gan man, gan arī pārējiem lasītājiem.

Tā nu devos mājās un veicu pasūtījumu. Pirmo gan man atšuva, jo tāda grāmata vairs nav iegādājama. Bet otrajā pasūtījumā biju sagatavojis divas grāmatas no Prometeja (‘’Un parādās Cerība’’ un ‘’Vai androīdi sapņo par elektriskajām aitām?’’) un vienu no Helios (‘’Kāpēc mēs guļam?’’). Jau nākamajā diena man zvanīja no bibliotēkas un paziņoja, ka pasūtījumu daļēji veiks- ņems abas Prometeja grāmatas, bet ‘’Kāpēc mēs guļam?’’ jau esot plauktos un to vairs neiepirks, jo jaunais izdevums ir tikai mazliet papildināts. Mēģināju jau skaidrot, ka jaunais izdevums esot pārtulkots no jauna, jo tur bija pārāk daudz talantīgo paviānu. Gari un plaši izrunājos, bet bez panākumiem- tā esot nolemts un viss!

Liels bija prieks, kad kādu nedēļu atpakaļ Jūrmalas bibliotēkas katalogā pamanīju, ka abas Prometeja grāmatas ir komplektēšanā. Vēl lielāks priekš bija, kad pamanīju arī jauno ‘’Kāpēc mēs guļam?’’. Laikam nostrādāja mana žēlabainā balss. Priecīgs berzēju roķeles un jau gatavojos sparīgai lasīšanai. Tik jāsagaida zvans no bibliotēkas, kad grāmatas no komplektēšanas pāries uz plauktiem.

Vienā vakarā pamanīju, ka grāmatas jau ir plauktos, bet man neviens nezvana. Vēl vairāk- vienai grāmatai jau ir divi lasītāji. Steigšus pasūtīju atlikušās divas un nākamajā rītā īsi pirms atvēršanas jau biju bibliotēkā. Tiku gan tikai pie vienas (‘’ Vai androīdi sapņo par elektriskajām aitām?’’), jo kāds iepriekšējā dienā jau bija piezvanījis un rezervējis ‘’Kāpēc mēs guļam?’’. Dikti jau gribējās sākt ar ‘’Un parādās Cerība’’, jo sen, sen atpakaļ Fledis man to uzdāvināja Ziemassvētkos. Neko darīt! Tagad jāgaida rindā.
Biju iedomājies, ka es kā pasūtītājs automātiski esmu pirmais rindā. Laikam tā tas nav paredzēts. Pasūtīji? Tad nu arī pats uzpasē savu pasūtījumu. It kā pareizi vien ir.

Bet prieks, ka mani ieteikumi interesē arī citus lasītājus- jau pirmajās dienās ņem lasīt un stājas rindās. Šobrīd ir vēl dažas idejas, ko vēlētos ieteikt Jūrmalas bibliotēkai, bet tā kā tuvojas vasara (mans nelasīšanas laiks), tad ir doma atlikt pasūtīšanu uz rudens pusi. Lai gan- līdz rudenim visi būs izlasījuši un nebūs rindu. Hmm…jāpadomā.