Oriģinālnosaukums: Le nouveau jouet
Valsts: Francija
Žanrs: Komēdija
Režisors: James Huth
Lomās: Jamel Debbouze, Daniel Auteuil, Alice Belaïdi, Simon Faliu, Salim Kissari
Gads: 2022

Par filmu
Samī Šerifs ir ļoti sabiedrisks un atraktīvs cilvēks, tikai viņam neveicas ar naudas pelnīšanu- visi viņa projekti un idejas izgāžas, bet parādi pieaug. Līdz viņš ir spiests meklēt parastu algotu darbu. Un viņš to atrod- sāk strādāt kādā lielveikalā par apsargu. Nakts maiņas laikā viņš aizsnaužas starp eksponātiem un tā sanāk, ka tieši tajā brīdī ierodas Francijas bagātākā cilvēka izlutinātais dēls, lai izvēlētos sev dāvanu un, pamanījis guļošo Samī, izvēlas viņu kā savu jauno rotaļlietu.

Manā bērnībā kinoteātros un televīzijā rādīja franču filmu ”Rotaļlieta” ar Pjēru Rišāru galvenajā lomā. Laikam francūži nosprieda, ka nu ir laiks uztaisīt nedaudz modernāku versiju. Šoreiz galvenajā lomā Džemels Debuzs. Lai vai kā gribētos, bez abu filmu salīdzināšanas neiztikt. Kaut vai tāpēc, ka vairākas epizodes ir tieši pārceltas (piemēram, vanna). Ja jāsaka īsā versija, tad vecā filma likās tāda sirsnīgāka un sirdij tuvāka. Laikam pie vainas arī sentiments.

Bet, neskatoties uz sentimentu, patika arī mūsdienīgā versija. Likās gana labi iespēlēti šodienas elementi (kabatas tālruņi, sociālie tīkli, utt) un galvenais varonis ļoti labi tika galā gan ar savu tēlu, gan iepatīkoties apkārtējiem. Droši vien tāpēc, ka nez vai ir tāds, kuram šis aktieris nepatiktu. Filmā viņš ir ļoti sirsnīgs cilvēks, kuru labi ieredz viss rajons. Ar bagātnieka atvases iemīlēšanu tik labi sākumā nesokas, bet drīz vien arī viņa ledus sirds izkūst un nu abi divi ir lielākie draugi, lai arī papiņš par rotaļlietas tēlošanu labi maksā.
Protams, pa vidu gadās ķibeles attiecībā ar Samī sievu, vēl arī kāds sliktais cilvēks bagātnieku mājā, bet, kā jau visās pasakās- arī te beigas labas.

Jautra filma, kura tikai nedaudz kopē veco versiju. Ir arī dažas neveiklas epizodes, bet kopumā padevies jautrs skatāmais, kuru mierīgi var baudīt ģimenes lokā. Ko arī iesaku.

Filmas vērtējums: 8/10
Citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.