Turpinu īsi atskaitīties par to, ko esmu redzējis iepriekšējā mēnesī.
Ar iepriekšējo kinoatskaiti var iepazīties šeit- kinoatskaite par martu.

Bandinieks/Pawn
Normāli aktieri normāli samudžinātā filmā par labajiem un ne tik labajiem noziedzniekiem, kā arī ne tik labajiem policistiem, bet…. bet gala beigās sanāca tāds plānā ekrāna urbēju kino.
Vērtējums 6/10



Zagļi/The Thieves/Dodookdeul
Lai arī nekas diži oriģināls un pārsteidzošs šajā Dienvidkorejas bandītfilmā nebija, tā man patika. Bija sava rozīnīte, lai arī tā pati lielā zagšana neiznāca tik liela kā cerēju.
Vērtējums 8/10

Sargs/Le guetteur
Aprīlī laikam biju vairāk kritis uz laupīšanām. Arī šoreiz franči izdomāja labu recepti kā apzagt to, kam daudz naudas. Bet sanāca tāds samērā viduvējs franču kino, lai gan potenciāls bija liels. Un cerības arī.
Vērtējums 6/10

Autobraukšanas kursi/Driving Lessons
Gribēju sirsnīgu britu filmu, kur visam pa vidu varētu paķiķināt, bet… sirsnīgi bija, paķiķināt gluži nesanāca un gala beigās varētu teikt, ka sanāca tāds mierīgs skatāmais. Acis atpūtinot der.
Vērtējums: 7/10

Metro/Метро
Kas gan notiks, ja metro līnijā ielīs tā pavairāk ūdens? Pareizi- būs liela šmuce. Krievi nolēma pasniegt šo šmuci ar vērienu- čupa līķu metro bremzēšanā, čupa līķu ar elektrību, vēl kāds biškucis ar visu pārējo. Un beigās viss ir labi un nezuticīgā sieviete izvēlas to, par kuru vairāk uztraucās.
Jā, skatoties ar mazliet sanāca uztraukties, lai gan viss bija pārāk štancēts.
Vērtējums: 6/10

Deja vu
Filma, kur viss ir tik pašpietiekams, ka to ik pa laikam var pārskatīt vēl un vēl. Labs stāsts, labi aktieri (protams, D.Vašingtons), laba fantastika. Vienā vārdā- labafilma.
Vērtējums: 10/10

Ekskursanti/Sightseers
Melns britu kino par kempera ceļotājiem, kuriem viss piegriežas tik tālu, ka viņi nolemj pārmācīt sliktos (ok, nebija tur slikto) ar nonāvēšanas paņēmienu. Mīļi!
Vērtējums: 8/10

Ben X/ Ben X
Skarbs un mazliet patiess stāsts par zēnu, kuram ir autisms. Un viņa apkārtējiem cilvēkiem, kuru dēļ Bens labāk izvēlas savu pasauli saistīt ar datorspēli.
Vērtējums: 10/10

Aizmirstība/Oblivion
Kārtējais stāsts par to, ka nākotne nav rozēm kaisīta. Un nav arī tā, ka būtu viegli pateikt- patika vai tomēr nē. It kā patika, pat neskatoties uz to, ko varētu saukt par haltūru (ne tajā labākajā nozīmē).
Vērtējums:8/10

Humanitārās zinātnes/Liberal Arts
Sirsnīgs, smieklīgs un visnotaļ labi izdevies kino par draudzību, studentu dzīvi, lasīšanu un mīlestību.

Vērtējums: 9/10

Heat
De Niro, Pačīno, Kilmers. Un daudz naudas. Un daudz līķu. Un daudz laba kino. Laiks, kad uz ekrāna cilvēki savu vietu datoriem vēl nebija atdevuši.
Vērtējums:10/10