Oriģinālnosaukums: Liberal Arts
Valsts: ASV
Žanrs: Komēdija/Drāma
Režisors: Josh Radnor
Lomās: Josh Radnor, Elizabeth Olsen, Richard Jenkins, Allison Janney, Elizabeth Reaser
Gads: 2012

Par filmu-
Nevarētu teikt, ka Džesam dzīvē baigi veiktos. Pēc universitātes absolvēšanas viņam ar savu humanitāro zinātņu diplomu ir palikušas tikai grāmatas.
Līdz tam brīdim, kad viņš vēlreiz aizbrauc uz universitāti un satiek Zibbī.


Sirsnība un romantika. Un jautrība. Tiesa gan mazāk. Jā, arī klasiskā mūzika un grāmatas. Tas gan vairāk. Un tam visam pa vidu trāpās tāds parasts absolvents, kuram no universitātes palikusi tikai mīlestība pret lasīšanu. Ne tā īsti aizņemts darbā, ne ar nopietnām attiecībām.
Krasāks pavērsiens rodas pēc bijušā pasniedzēja uzaicinājuma ierasties uz viņa atvadu ballīti.

Pirms šīs balles viņš satiek Elizabeti. Dzīvespriecīgu, jautru un savu vecumu pāraugušu studenti tajā pašā universitātē. Pēc pāris tikšanām Džess jūt, ka viņš ir taisni vai izrauts no savas iepriekš pelēcīgās ikdienas. Un tur liela loma ir Zibbī un viņu sarakstei (parasto vēstuļu veidā).

Tāda pavasarīgi gaiša filma, kur sevi tik labi parādīja gan Josh Radnor (viņš arī scenārija autors un režisors), gan Elizabeta Olsena (viņa arī jaunākā māsa dvīnēm Olsenām). Prieks bija vērot tik neuzspēlētu un nepiespiestu atmosfēru. Dažbrīd taisni vai pašam prasījās izlasīt kādu grāmatu, aizrakstīt kādam ar roku rakstītu vēstuli un noklausīties klasisko mūziku. Feini, viegli, pacilājoši un iedvesmojoši.

Vispār filmā bija daudz tādi labi momenti, piemēram, dialogs par kokiem un grāmatām, Džesa un profesores fiksais randiņš, vampīra grāmatas recenzēšana….

Filma laikam tā arī īsti nav par kaut ko konkrētu. To drīzāk varētu dēvēt par pozitīvu uz priekšu un augšu virzošu attiecību murskuli, kur beigās visam ir jāsanāk pa smuko. Un laikam sanāca ar.

Filmas vērtējums: 9/10
Citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.