Oriģinālnosaukums: John Wick 3: Parabellum
Valsts: ASV
Žanrs: Grāvējs
Režisors: Chad Stahelski
Lomās: Keanu Reeves, Halle Berry, Ian McShane, Laurence Fishburne, Mark Dacascos, Asia Kate Dillon
Gads: 2019

Par filmu-
Džons Viks ir spiests bēguļot, jo pārkāpis kodeksu un nu par viņu ir izsludināta atlīdzība. Viņš mēģina tikt pie Augstā Galda vadītājiem, lai izlūgtos iespēju labot savu kļūdu. Augstais Galds viņam šādu iespēju dod, bet Džonam par to ir jāveic kāds uzdevums.

Man patika abas pirmās daļas (pirmā un otrā) un tikai loģiski, ja ļautu patikšanai turpināties un noskatītos arī svaigi iznākušo trešo daļu. Pie tam, kā tika solīts- tā būtu noslēdzošā. Kā izrādās- solīts makā kakā, un nu mums jau sola ceturto daļu (kaut kad 2021.gadā). Seriāls turpinās. Patikšana gan apstājās pie šīs daļas.

Džonam ir maz laika līdz brīdim, kad viņš tiks pasludināts ”eksomunikado” un visi slepkavnieki metīsies viņam virsū, lai tiktu pie piesolītās daudzmiljonu atlīdzības. Džons palicis bez ieročiem, bez aizsardzības, bez noteikumiem, bet viņam ir plāns. Viņam tik jātiek no punkta līdz punktam un tad viņam ir cerība tikt pie Augstā Galda vadītājiem, lai panāktu savu apžēlošanu.
Džons Viks ir neatlaidīgs un savu panāk, bet augstākstāvošo dotais piedošanas uzdevums ir sarežģīts gan no izpildīšanas, gan emocionālā viedokļa.

Spriežot pēc atsauksmēm un reitingiem, laikam būšu mazākumā, bet, ko padarīsi- trešā daļa iznāca ļoti negatava, nepārdomāta un līdz ar to nebaudāma. Ja iepriekšējās daļas labi turēja eleganto stilu un manieres, tajā skaitā kaujas ainās, tad te viss tika nonivelēts līdz prastam ceļošanas (un galināšanas) līmenim. Negribu teikt, ka šādas filmas automātiski ir sliktas, nē. Tādas ļoti bieži ir skatāmas un baudāmas. Arī Džona Vika ”ceļojums” būtu baudāms, ja tas būtu ar eleganci. Diemžēl, bet šoreiz tika izslēgti būtiski faktori, kas Džonu Viku Nr3 paceltu virs parastu šaušanu un kaušanu filmām, kā tas bija ar iepriekšējām divām daļām. Pirmkārt, jau stāsts- tā praktiski nav (tā vēl būtu maza bēda). Nav arī tā stāsta rozīnītes- humors, elegance un noslēpumainība. Te tika mēģināts pacelt Vika izcelšanos (banāli), slepenās brālības vadītājus (banāli) un visa tā ārdīšanās bija bez jelkādas kārtības, kas ļoti piestāvēja iepriekšējās daļās. Tā banālā noslēpumainības plīvura pacelšana nonivelēja Džonu Viku līdz vienkāršībai.

Otrkārt- kauju ainas. Te nu bija lielākā sāpe. Maz, ka viss bija vienveidīgi, tas vēl bija haltūrīgi. Marokas šaušana un kaušana bija reti neveiksmīgi pasniegta- pozas stīvas, paņēmieni neizpildīti (vairākkārt (un īpaši Halles Berijas varonei)), sitieni paredzami un nesinhroni. Tāda sajūta, ka nebija atrasts cīņu horeogrāfs. Tā jau viss bija, kam bija jābūt kārtīgā ekšenfilmā- naži, zobeni, šaušana, dūre sejā un suņu žokļi kājstarpēs, bet bieži nācās pieķert sevi pie domas, ka tas notiek maķenīt par ilgu un maķenīt par vienveidīgu. Un Džonam Vikam nepiestāvīgi. Labi, viss nebija nepiestāvīgi- bija arī glīti un piestāvoši momenti (piemēram, zirga pakavi un nazis acī) un ar mazie humoriņi bija. Bet filma zaudē katrai no iepriekšējām daļām un kopumā.

Un stikla istabā kaušanās, kas bija it kā kulminācija, situāciju neglāba- varbūt tik vēl vairāk nokaitināja tā kaķis-pele rotaļas.

Man jau gribētos nobeigt savus iespaidus uz cerīgas nots, kā, piemēram, Džona Vika stāsts šajā daļā sasniedzis zemāko punktu un nu viss ies augšup, vai kā tamlīdzīgi. Diemžēl, bet šī daļa liek domāt, ka ir plāns Džonu Viku iecelt citā kategorijā. Zemākā. Atmest noslēpumainību, eleganci un zelta monētas. Tā, lai mierīgi un nepiespiesti varētu ekspluatēt pirmo divu daļu panākumus līdz brīdim, kad beigsies skatītāji.

Filmas vērtējums: 4/10
Citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.