Oriģinālnosaukums: John Wick
Valsts: ASV/ Ķīna
Žanrs: Grāvējs
Režisori: Chad Stahelski, David Leitch
Lomās: Keanu Reeves, Michael Nyqvist, Alfie Allen, Willem Dafoe, Ian McShane
Gads: 2014

Par filmu-
Neilgi pēc sievas bērēm, Džons Viks saņem jaunu triecienu- ļaundari iebrūk viņa mājā un piekauj Džonu, lai nozagtu mašīnu. Laupīšanas laikā tiek nogalināts arī kucēns- Džona sievas dāvana.
Atžirdzis, Džons gatavojas atmaksai. Viņu neattur pat tas, ka nolaupītājs ir dēls viņa kādreizējam darba devējam- noziedzīgas organizācijas vadītājam.

Laba filma, kurai seko arī otra, tikpat labi novērtēta filma. Un tiek solīta arī trešā filma. Izskatās, ka tapis labs stāsts labā formā.

Džons Viks nupat kā apglabājis sievu un saņēmis no viņas dāvanu- kucēnu, kuram ir jākalpo kā atgādinājums Džonam gan par sievu, gan par to, ka kāds ir jāmīl.
Diemžēl, laupītāji pamana Džona eleganto auto un nolemj to nolaupīt. Laupīšanas laikā tiek nogalināts kucēns un tas pamudināja Džonu atriebties. Un viņu neattur pat tas, ka laupītājs ir viņa bijušā darba devēja dēls- ietekmīgas noziedzīgas organizācijas vadītājs.

Lai arī filma ir vienkārša un klišejiska līdz pat beigu titriem, to ir interesanti skatīties un paliek pāri pat līdzjušanai galvenajam varonim. Daudz gan nē, bet tomēr. Visam pamatā ir šarms- noziedznieku kodekss, iekšējās kārtības noteikumi, pieklājība, smukas drēbes un glauni autiņi. Tie jaunie šmurguļi pārāk izleca šajā sabiedrībā un skaidrs, ka viņiem bija jāmirst. Tāpat kā tiem pārējiem simts (noapaļojot uz leju).

Tāds noziedzīgs glamūrs, kur daudz šauj, ātri brauc un bieži sit. Un, lai arī bez īpaša iemesla un vajadzības, patikšanai ar to ir gana. Un ieteikšanai ar. Un otrās filmas skatīšanai ar. Par trešās filmas gaidīšanu gan spriedīšu pēc otrās noskatīšanas.

Filmas vērtējums: 8/10
Citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.