Oriģinālnosaukums: John Wick: Chapter 2.
Valsts: ASV/ Honkonga
Žanrs: Grāvējs
Režisors: Chad Stahelski
Lomās: Keanu Reeves, Ian McShane, Common, Laurence Fishburne, Tobias Segal, Claudia Gerini
Gads: 2017

Par filmu-
Džons Viks joprojām vēlas doties atpūtā un atteikties no iepriekšējā darba, bet neatraidāms uzdevums liek viņam doties uz Itāliju. Gan uzdevuma darītājs, gan uzdevuma devējs saprot, kas būs rezultātā- Džons Viks būs pamatīgās sprukās un viņa izredzes no tām izkļūt ir ļoti niecīgas.

Nule kā noskatīta pirmā filma taisni vai aicināja uz karstām oglēm arī noskatīt otro daļu. Līdz trešajai (it kā noslēdzošajai daļai par Džonu Viku) vēl jāpagaida līdz 2019.gadam.

Džons Viks noskaidrojis neskaidros jautājumus no iepriekšējās daļas, atviegloti nobēdzina savus ieročus. Kā viņam pašam liekas- uz visiem laikiem. Bet nepaspēja vēl betons sacietēt, kā pie durvīm zvanīja kāds sens paziņa. Paziņa, kuram nepieciešama ļoti īpaša palīdzība. Un viņam ir kas tāds, kas neļauj Džonam no šī uzdevuma atteikties.

Joprojām eleganti it visā- manierēs, kustībās un sarunās. Un joprojām glīti autiņi, ieroči un labi izkoptas tuvcīņas. Lai gan pēdējā likās, ka nedaudz piehaltūrējuši- pārāk vienveidīgi un dažbrīd neloģiski tas viss sanāca. Arī sākuma auto dauzīšana bija ļoti aiz matiem pievilkta. Faktiski viss sākums bija aiz matiem pievilkts. Neiederējās stāstā.

Mazliet jau kaitināja arī tā stāsta nonivelēšana līdz izstāžu zāles vitrīnu dauzīšanai. It kā ssliktajam onkulim nebūtu ne laika, ne iespēju notīties. Vismaz stāsta dēļ. Lai gan jāsaka, ka stāsts šajā daļā bija labāk uzbūvēts. Mazliet gan pietrūka, lai tas tiktu arī labāk izstāstīts, bet visu jau nevar gribēt. Un laikam jau arī nemaz nevajag gribēt- gala beigās te vairāk jāskatās uz grāvējfilmas pamatelementiem. Un tie te bija līmenī. Eleganti un patiesi. Taisni vai piezogas tā sajūta, ka pats vēlies elegantāk uzvilkt sērkociņu vai žestīgāk ieliet glāzē viskiju.

Filmas vērtējums: 7/10
Citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.