Neliels laika sprīdis ir pagājis un varētu mazliet apskatīties, kādi jaunumi un secinājumi par šo laiku ir saradušies vairākblogošanas sakarā.

Ievads

Pagājušā gada 28.oktobrī es izlēmu savus rakstus ievietot arī orb.lv blogu sadaļā. Vienkārši pārkopēt rakstus no punkta A uz punktu B. Tā kā mana priekšnojauta teica, ka bloga lasītāji nav starp orb.lv lasītājiem (un otrādi), tad likās, ka nekāda lielā traģēdija un lasītāju kaitināšana ar otrreiz sildītu zupu nebūs. Kā nekā ar vienu rakstu var uzrunāt divas dažādas auditorijas. It kā doma bija par tādu kā nelielu eksperimentu (kā reaģē katra no auditorijām uz vienu un to pašu rakstu, un cik liela daļa no šīm auditorijām pārklājas), bet nez vai šo vairākblogošanu par tādu varētu saukt. Varbūt var palikt vienkārši pie vairākblogošanas?

Skaitļi

Otrajā rakstu sērijā es minēju dažus ciparus pēc pirmajiem pieciem rakstiem jaunajā vietnē. Varētu ar šiem pašiem skaitļiem turpināt.

Vairākblogošanas periods- 197 dienas

Pārpublicēti raksti- 52

Saņemtie komentāri- 485

Sanāk, ka vidēji katram rakstam tiek pa 9 komentāriem, bet, protams, ne jau visi raksti saņem lasītāju piebildes- dažiem vairāk, dažiem mazāk, dažiem pa nullēm. Komentāriem bagātākie raksti ir ‘’Lezboloģija’’ (112), ‘’ Meklējot labāko OCTA polisi (77)’’, ‘’ Vanšu tilta patilte’’ (55), ‘’ Kurš te ņirgājas’’ (33).

Katrā ziņā komentāri orb.lv rakstiem ir stipri vairāk kā … hmm… vecajā blogā. Var jau būt, ka iemesls tam ir punktu došana, kā komentārā jau minēja rolandinsh, bet tas lietas būtību nemaina- lasītāji tur esošos rakstus papildina.

Google

Googles skaitītājs par šo laika periodu izsniedz šādus ciparus:

Pa šo laiku no orb.lv manu blogu ir apmeklējuši 466 apmeklētāji, vidēji pavadot blogā 1:18 minūtes un izšķirstot 2,12 lapas vienā apmeklējuma reizē. 87,34% no visiem ir jaunie apmeklētāji un 71,24% ir fiksie apmeklētāji.

Apmeklētāji no orb.lv ierodas epizodiski- pamatā pateicoties jaunam rakstam iekš orb.lv. Lielākais apmeklētāju pieplūdums ir bijis 12.maijā, kad no orb.lv ieradās 69 apmeklētāji. Laikam pie vainas ir orb.lv raksta izcelšana blogu sākuma lapā vai pat tvnet.lv pirmajā lapā. Ja nu raksts netiek nekādi pasvītrots, tad gan komentāru ir stipri mazāk (loģiski), gan arī pirmavota apmeklējums ir stipri mazāks (arī loģiski).

Nobeigums

Ja kādam ir doma par savu blogu, bet nav īstas pārliecības, ka gribas ņemties ar hostēšanas jautājumiem, wordpress instalāciju, domēna un tēmas piemeklēšanu, tad savs blogs kādā no orb.lv un tam līdzīgu vietņu (pieļauju domu, ka citur ir līdzīgi veidojumi) dienasgrāmatām būtu pašā laikā. Ir iespējas daudz īsākā laika posmā savākt pietiekoši lielu skaitu lasītāju un uzrunāt lielāku auditoriju jau no paša sākuma. Un vēl, orb.lv gadījumā, ir iespējas tikt uz lielākas skatuves- tvnet.lv pirmās lapas (ir orb.lv rakstiem atvēlēta rindiņa gan pirmās lapas augšā, gan apakšā). Kā runāju ar atbildīgo cilvēku, tad visa pamatā ir šī atbildīgā cilvēka subjektīvais vērtējums- ja raksts viņam šķiet labs un interesants, tad arī tas tiks izcelts. Nekas sarežģīts un nav obligāti jāraksta par gultas priekiem (tie tāpat tur figurē biezā slānī), drīzāk vieglāk izcelties, ja raksta par ko citu :)

Grūti teikt vai vairākblogošana atmaksājas, ja kādam ir mērķis tikai piepulcināt savam apmeklējuma skaitītājam vēl kādu cipariņu. Tie 466 apmeklētāji 6 mēnešu laikā (man sanāca, ka tie ir 1,61% no kopējo apmeklētāju skaita) nebūt nav no kājām gāzošs cipars, bet kādam jaunam censonim, kurš tikko sācis blogot, varētu lieti noderēt. Lai gan, arī vecam blogāres vilkam nekādu skādi nenodarīs vairākblogošana- nav taču ne grūti, ne sarežģīti. Protams, ja vien pašam ir vēlēšanās.

No pieredzes varu teikt, ka starp dublēto rakstu komentāriem trāpās arī pa kādam nenopietnam (vai pat dzēšamam) komentāram, bet kopumā tur ir tīri jauka un interesanta publika. Katrā ziņā no turienes prom iet netaisos un mēģināšu turpināt vairākblogošanu, kamēr … kamēr nepārdomāšu :)