Sākšu uzreiz ar jautājumu- vai esat manījuši automašīnas, kas okupējušas visu Daugavas kreisā krasta Vanšu tilta uz/nobrauktuvi? Sākot no Saules akmens, tās kā sastingusi čūska vijas lejup pa nobrauktuvi, nepārtraucot savu vīšanos pat zem tilta un turpina vīties līdz pat uzbrauktuves savienošanās ar ceļu, kas ved tālāk uz Ķīpsalu.


Droši vien kāds raustīs plecus un teiks- kas tad tur liels? Tāda situācija ir jau vairākus gadus. Ja neņem vērā, ka šīs stāvošās automašīnas aizsedz arī skatu gan garāmbraucošajiem autovadītājiem, gan no tilta ejošajiem gājējiem, tad varētu teikt, ka tur vairākus gadus cītīgi tiek pārkāpti noteikumi, jo ceļu satiksmes noteikumi saka:

135. Aizliegts apstāties un stāvēt:

135.3. uz tiltiem, estakādēm, ceļa pārvadiem un zem tiem;

Tas nozīmē, ka šie autovadītāji visi kā viens pārkāpj noteikumus (ja mana izpratne par šiem punktiem ir pareiza).

Vēl jau jāņem vērā tas, ka citiem autovadītājiem tiek ierobežota manevrēšanas telpa (vairāk domāju lielu gabarītu auto) un tuvojas sniegs ar ledu, kas nozīmē, ka arī šo estakāžu tīrīšana būs apgrūtināta.

Tas vēl būtu nekas, bet gan jau daudzi būs ievērojuši, ka Vanšu tilta otrā galā arī ir līdzīga situācija, tikai tur šī lieta ir legalizēta (es vismaz tā pieļauju)- bildēs var redzēt, ka zem tilta esošās brauktuves abās malās ir ne vairāk un ne mazāk kā automašīnu stāvlaukumi. Tas nozīmē, ka kāds ir saņēmis atļauju pārkāpt satiksmes noteikumus un pie reizes saņemt par to naudu. Varbūt derētu fiksi privatizēt Daugavas kreisā krasta Vanšu tilta estakādes un ierīkot tur maksas automātus? Teorētiski tas pats vien sanāk.

Cik atceros, tad tās stāvvietas (atkal pieļauju domu, ka tas ir viens īpašnieks) jau tur atrodas gadiem un tas nozīmē, ka kāda domes amatpersona ir izdevusi atļauju pārkāpt CSN. Interesanti, ko par šādu uzņēmējdarbības vietu saka CSDD un policisti? Pēc idejas viņi var mierīgi visiem šajos stāvlaukumos esošajiem spēkratiem uzlikt soda kvītis, jo noteikums ir pārkāpts.

Man nekas nav pret uzņēmēju, ja viņš savu biznesu ir izbīdījis godīgā ceļā (nezinu tik kā tas iespējams), bet tā kā šādas stāvvietas ir pretrunā ar likumdošanu, tad atbildīgajām iestādēm būtu jāpaskatās kā šāds solis vispār ir bijis iespējams.