Tā kā man palicis nepilns mēnesis laika līdz OCTA polises termiņa beigām, tad nolēmu laicīgi iepazīties ar labāko OCTA piedāvājumu. Skaidrs, ka polises cena veidojas ne tikai no konkrēta apdrošināšanas kantora cenu piedāvājuma, bet arī no katra apdrošināšanas ņēmēja vēstures, kas atspoguļojas bonus-malus klasēs.

Pagājušā gadā ERGO man paprasīja 55.56Ls par 12 mēnešu apdrošināšanas periodu (vislētākais no visiem piedāvājumiem), un šogad naivi ceru uz puslīdz līdzīgu ciparu.

Lai gūtu pilnīgāku ainu, tad nolēmu neaprobežoties tikai ar apdrošināšanas kopsavilcējiem, tādiem eagents.lv, ipolises.lv vai octas.lv, bet arī apciemot pašu apdrošinātāju mājas lapas, lai apskatītu vai nav kādas atlaides, akcijas vai cits tikpat interesants. Protams, izvēlējos no kopsaucēju lētākajiem piedāvājumiem.

Lai tiktu pie vajadzīgās informācijas, cītīgi sadrukāju katrā lapā prasītos transportlīdzekļa un tehniskās pases numurus un situācija izveidojās sekojoša (ņēmu tikai četrus labākos piedāvājumus 12 mēnešu apdrošināšanas periodam):

eagends.lv-

1.Balva- Ls 44.00

2.Baltikums- Ls 56.90

3.IF- Ls 65.60

4.BAN- Ls 68.56

(eagends.lv var izvēlēties divu veida rādījumus- labākais un izdevīgākais. Augstāk ir redzams labākais variants. ‘Izdevīgākais’ variantam ceturto vietu (aiz Balva, Baltikums un BAN), ieņem Gjensidige).

ipolises.lv-

1.Baltikums- Ls 56.90

2.Balva- Ls 64.90

3.IF- Ls 65.60

4.BAN- Ls 68.56

Octas.lv

1.Baltikums- Ls 56.90

2.Balva- Ls 64.90

3.IF-Ls 65.60

4.BAN- Ls 68.56

Kā var redzēt, tad mana naivā cerība ir piepildījusies- cipars sanāks līdzīgs pagājušajam gadam. Vienīgi nav īsti skaidrs kāpēc pirmajā variantā Balva ir tik atšķirīgā kā nākamajos divos?!

Kā jau teicu- apmeklēju arī šī četrinieka mājas lapas, lai šos ciparus pārbaudītu klātienē.

Pirmo pārbaudīju manu šī brīža apdrošinātāju ERGO, un viņu mājas lapā, pēc ciparu savadīšanas, smuki gozējas summa- Ls67.91.

Piebilde- ergo lapā pērkot polisi tiek piedāvāta atlaide. Diemžēl, man neizdevās tikt tālāk par pirmo soli, jo lapa nevarēja manu autiņu atrast. Pieļauju domu, ka varētu atņemt tos pašus 10%.

Balva– Uzreiz jāpiebilst, ka mājas lapa izskatās drausmīga. Ja ne šis pārbaudāmais darbs, tad ātri vien aizmuktu no turienes prom. Par cipariem- viņu mājas lapā man izmeta informāciju, kas atbilst pēdējiem diviem variantiem- Ls64.90. Nekādas atlaides pērkot internetā.

Baltikums– internetā pērkot cena no Ls56.90 nokrīt uz Ls51.20.

IF– Tas pats variants- pērkot internetā cena nokrīt no Ls65.60 uz 60.35.

BAN– Pērkot internetā cena, no sākotnējiem Ls68.56, smuki nokrīt līdz Ls58.28.

Secinājumi ir vienkārši:

-lētākais OCTA piedāvājums priekš manis ir no Baltikums- Ls51.20;

-pērkot internetā var saņemt atlaidi 10-15% apmērā.

P.S.

Pie onkuļa komentārā jau izteicos, ka sanāks nedaudz paturpināt šo polišu tematu, bet vēl viens viedoklis jau par skādi nenāks.