Nedaudz iz vēstures- pirms pāris nedēļām man blogā bija rakstiņš un neilgi pēc tam es nolēmu uzsākt nelielu eksperimentu- savus rakstus publicēju dubultā- šeit, savā blogā un kopiju jaunajā vietnē iekš orb.lv, kur piereģistrējoties man tika piešķirta vietne baltaisruncis.orb.lv.

Tad lūk, šodien aprit tieši divas nedēļas kopš es savus rakstus klonēju (ne visus) un varu padalīties ar dažiem rezultātiem.

Šo divu nedēļu laikā Orb.lv blogā tikai publicēti 5 raksti (no tiem 3 filmu apskati).

Kopā tika saņemti 86 komentāri (bija kādi 3-4 vairāk, bet nācās dēļ rupjībām izdzēst).

Visvairāk komentāru saņēma mans raksts par Vanšu tiltu– 54 gab.

Ar saviem rakstiem tiku arī tvnet.lv pirmajā lapā- gan raksts par Vanšu tiltu tika lapas augšpusē, gan divu filmu apraksti tikai lapas apakšpusē. Nezinu tikai cik ilgi vai cik bieži tie tur rādījās, bet faktu sanāca (skrīnšots) piefiksēt (paldies acīgajiem, kuri par to paziņoja).

Orb.lv profila apmeklētību es diemžēl nevaru pateikt, jo cipariņi ir dabūjami tikai apmaiņā pret naudu, bet tie arī šobrīd nav tik svarīgi.

Pa šo laiku no orb.lv uz šo blogu atnāca 99 apmeklētāji, no kuriem 92,93% ir bijuši jaunie apmeklētāji. No šiem 99 apmeklētājiem 73,74% ir bijuši fiksie apmeklētāji (Bounce rate).

Pavadījuši vidēji blogā 1:36min un pāršķirstījuši vidēji 2,68 lapas.

Lielākais apmeklētāju pieplūdums bija 6.novembrī- 46.

Eksperimenta sākumā biju nolēmis atļaut arī anonīmos komentārus un pats censties neiejaukties ne ar atbildēm, ne ar dzēšanu. Tā teikt- ieturēt pēc iespējas neitrālāku pozīciju un pavērot visu no malas.

Ja ar nepiedalīšanos komentēšanā nekādu grūtību nebija (cerams, ka neviens nav ņēmis ļaunā, ja es neesmu atbildējis uz viņa komentāru), tad dzēst nācās- pārāk jau nu rupji daži izpaužas. Un kā likums tie ir anonīmie komentētāji. Es saprotu, katrs izsakās kā prot, bet, lai nesanāktu pārāk liela visatļautība, tad nācās kādus trīs vai četrus komentārus izdzēst. Kopš svētdienas atslēdzu iespēju anonīmi komentēt, tā cerot uz kulturālākiem komentāriem.

Jāatzīst, ka orb.lv publika ir aktīvāka uz komentāriem, tas laikam tāpēc, ka skaitliski tā arī ir lielāka.

Nezinu vai ir jēga kādiem tālejošākiem secinājumiem vai gudrām prātuliņām, bet vienu var teikt droši- eksperiments tiks turpināts. Varbūt vienīgi jāizslēdz vārds ‘’eksperiments‘’, un tā vietā jāatstāj ‘’vairākblogošana’’, jo tie 92,92% parāda, ka tiek uzrunāta pavisam cita publika.