mozart-in-the-jungle-poster

Oriģinālnosaukums: Mozart in the Jungle
Valsts: ASV
Žanrs: Komēdija
Lomās: Lola Kirke, Saffron Burrows, Gael García Bernal, Debra Monk, Hannah Dunne, Nora Arnezeder
Gads: 2014

Par seriālu-
Ņujorkas simfoniskajam orķestrim diriģenta vietā stājas Rodrigo- brīnumbērns un ģēnijs. Vecais diriģents it kā turpat pie orķestra paliek grozoties un purpinot, ka jaunais pārāk sparīgi meties mainīt ne tikai repertuāru, bet arī orķestra sastāvu.
Šajā sastāvu maiņā savus spēkus nolemj izmēģināt arī jauniņā Heilija, kuru uzreiz pamana jaunais diriģents.

Iesākot skatīties šo seriālu, es jūsmoju par pirmo sēriju. Likās, ka nu tik būs jauks un jautrs seriāls, kurā varēs atslēgties un izbaudīt feinu stāstu. Nikā!

Pirmā sērija bija un palika vienīgā, kura mani uzrunāja un…. piemānīja. Jo šoreiz turpinājumā sekoja pavisam kas cits. Nākamās deviņas sērijas tomēr bija citādas- ar romantiku, sadzīviskām ainām un tikai mazliet par trakām idejām pilno diriģentu, kuram tā vien gribējās visus pačakarēt. Tālāk viss stāsts grozījās ap Heiliju un viņas [ne]tikšanu orķestrī. Pa vidam pavīdēja arī kāds no citiem tēliem, bet pirmās sērijas šarms ne tuvu vairs nebija.

Kāpēc turpināju skatīties? Tāpēc, ka vēl cerēju. Un sērijas ir īsas- nieka 30 minūtes. Tātad, zaudējums minimāls.

Jaunais diriģents vēl it kā mēģināja veidot savu radošo haosu, bet tas aizbīdījās uz fonu. Priekšplānā bija Heilija, kura skraidīja apkārt kā diriģenta izpalīdze un meklēja savu vietu dzīvē. Un orķestrī. Protams, ka viņai neizdodas ne viens, ne otrs. Un smieklīgu epizošu bija maz. Smieklīgi maz priekš komēdijseriāla.

Intereses pēc paskatījos, kā tauta novērtējusi pirmo sezonu pa sērijām- ar manu gaumi nesakrita galīgi un nemaz. Laikam tas nozīmē, ka citiem tur ir iespēja saskatīt to, ko nesaskatīju es. Līdz ar to- ieteikt vai neieteikt, es šoreiz atturēšos.

Vienīgi pateikšu, kas man nepatika- nepatika tas, ka pirmā sērijā uzņemtais kurss, nākamājās tika atmests uz neatgriešanos. Ka notikumi nerisinājās nemaz un necik uz priekšu. Tēli drīzāk zaudēja, nekā lika klāt. Un smieklīgu epizožu tur bija mazāk kā bezemocijas epizožu.

Nākamā sezona priekš manis var arī nebūt. Likšu citu bildi iekšā.