Oriģinālnosaukums: Black Bird.
Valsts: ASV
Žanrs: Spriedzes
Lomās: Taron Egerton, Paul Walter Hauser, Greg Kinnear, Ray Liotta, Sepideh Moafi
Gads: 2022

Par seriālu
Džeimss Kīns tiek apcietināts un saņem desmit gadus viegla režīma cietumā. FIB viņam piedāvā samazināt termiņu, ja viņš piekritīs doties uz stingra režīma cietumu un izvilinātu no iespējamā sērijveida slepkavas Larija Hola informāciju, kur viņš apglabājis savus upurus. Laika ir ļoti maz, jo Larijs ir iesniedzis apelāciju un tiesa var noticēt, ka viņš ir nevainīgs, jo tikai gribēja pievērst sev uzmanību un stāstīja izdomātus stāstus par upuriem.

Kā jau vairākkārt esmu minējis- dikti jau pie sirds iet īsi seriāli. Tad ir gan drošāk, ka tikšu līdz sezonas beigām, gan stāsts būs dinamiskāks. Tā nu, vadoties pēc šiem kritērijiem, nonācu pie seriāla ”Melnais putns”. Droši vien pareizāk būtu, ja to dēvētu par daudzsēriju filmu- tikai sešas sērijas.

Toties kādas! Aizraujošas, interesantas, pretīgas, izcilas, … tik plaša emociju gamma, ka pagrūti nolikt uz pauzes. Jo vienkārši neatlaiž. Var jau būt, ka pats stāsts nav tas oriģinālākais, jo cik tad tie maniaki mēdz būt oriģināli, bet pasniegšana ir kolosāla. Aktieru darbs ir izcils. Īpaši jāuzteic abu galveno lomu tēlotāji- pārliecinošāk nez vai būtu iespējams.

Ja kāds baidās par asinīm un preteklībām, tad nesatraucieties- dažas detaļas ir tikai pieminētas stāstot. Pārējo efektu panāk aktieri ar tēlojumu un montāža. Protams, visu vēl īpašāku dara fakts, ka šī daudzsēriju filma ir balstīta patiesos notikumos, kas risinājās 1996.gadā Amerikā.

Lariju Holu visi uzskatīja par ciema muļķīti, kuru vietējā policija dēvēja par hronisku vainu uzņēmēju. Proti, Larijs atzinās teju jebkurā noziegumā, lai tik viņam kāds pievērstu uzmanību. Policija viņu neņēma vērā, bet pazudušo meiteņu skaits auga. Līdz vienu dienu cita apgabala policists pamanīja interesantu sakarību, kas viņu noveda līdz Larijam. Lai arī cietumā viņu ielika, cerība, tur viņu arī atstāt, ir maza. Jo Larijs iesniedza apelāciju un pierādījumi joprojām ir vāji. Tad nu FIB ķeras pie izmisuma soļa un piedāvā Džeimsam pārcelties pie Larija- uz cietumu, kur savākti visšausmīgākie sabiedrības atkritumi ar visšausmīgākajiem noziegumu sarakstiem. Džeimss piekrīt. Un nu viņa dzīve ir atkarīga no spējām izdzīvot un sadraudzēties ar iespējamo slepkavu, kurš aukstasinīgi nogalinājis un apracis pārdesmit meitenes.

Lai arī stāsts ir salīdzinoši vienkāršs, filmas veidotājiem ir izdevies radīt atmosfērisku un ļoti piesātinātu noskaņu, kurā skatītājs var līdzizbaudīt filmas varoņu sajūtas un domas. Paņem līdz pat matu galiņiem. Simtprocentīgs ieteikums!

Seriāla vērtējums: 10/10
Citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.