gramatas

Jāpieraksta, lai neaizmistas un jāpadalās ar iespaidiem.

Šoreiz, tāpat kā iepriekšējā izstādē, jau laicīgi uzrakstīju sarakstu ar izdevniecību grāmatām un cenām, kuras man tā kā prasītos nopirkt. Skaidrs, ka visu sarakstu nepirktu, bet ja uzskrienu virsū un vēl laba cena… kas zin’ – varbūt ļautu paslīdēt kājai.

Iepriekšējā vakarā pirms izstādes gan nolēmu samazināt visas vēlmes līdz dažām grāmatām- ne laika, kad lasīt, ne mājās vietas, kur nolikt. Negribētos sevī aktivizēt grāmatžurkas sindromu. Paliku pie tā, ka jāņem divas grāmatas no Mansarda, Ilzes Spergas Dzeiveiba, Antona Rancāna Krievināšana un vēl no Zvaigznes Viņpus vārtiem 4 grāmatas (pamanīju viņu feisbukā bildes, ka samazināta cena) un Murakami Kafka liedegā (kārdinājums turpat feisbukā).

Tā kā Kontinents man apsolīja palīdzēt piepildīt somu, tad likās, ka ar to pietiks. Vēl jau nevajag aizmirst grāmatu maiņas punktu- tur cerēju atrast papildinājumu nobela lasāmajam.

Un atradu arī. Bija plāns, ka pietiks ar 3-4 grāmatām, bet paņēmās vēl dažas. Vispār man šogad liels prieks par grāmatu maiņas punktu- izvēle bija ļoti liela un laba. Vismaz es varēju droši pielasīt veselu maisu. Un pēc izdevniecību apgaitas, vēlreiz pieejot pie maiņas punkta, varēja redzēt, ka izvēle ir tikai pieaugusi. Vēl liels paldies un uzslavas Rīgas centrālās bibliotēkas darbiniecēm, kas maiņas punktā uzturēja kārtību un dzīvību. Varēju gan parunāties ar viņām (ok- runāju ar vienu), gan paprasīt kādu grāmatu, lai palīdz atrast (man vajadzēja Šimborskas dzeju). Noteikti no viņām varētu pamācīties tās biklās un nogarlaikotās meitenes, kuras bija atrodamas dažu izdevniecību stendos.

Vēl iepriecināja izdevniecības ar patiešām svētku cenām. Nemaz i nevarēja salīdzināt ar pāris gadus atpakaļ esošo situāciju. Te varēja riktīgi labi apbēdināt savu maku- 4; 5 un vairāk eiro atlaide par grāmatu. Patīkami. Par to izdevniecībām liels paldies.

No sava plāna es izpildīju tikai nelielu daļu – maiņas punktā dabūju savus nobelistus, Kontinents iepriecināja ar četrām grāmatām, Mansardā dabūju tikai Zālītes Pieci pirksti. Spergas grāmatu tā arī nekur neredzēju. Rancāna grāmatu atradu, bet iekšējā balss teica, ka šoreiz pirkt nevajag (un pareizi darīju uzklausot- iespējams tikšu pie tās pa citiem ceļiem). Pie Zvaigznes nemaz i netiku klāt- laikam trāpījos nelaikā vai kā, bet bija pamatīgs pūlis pie svariem. Tā kā biju jau izbesījies, tad nolēmu neberzēties pūlī, bet doties mājās. Mierināju sevi ar domu, ka savu grāmatu jau garām nepalaidīšu. Agri vai vēlu pie tās tikšu.

Kopsavilkums- bija patīkami pavadīts laiks, bija ļoti labs maiņas punkts, bija ļoti labas cenas. Un noteikti arī nākamgad došos uz Grāmatu izstādi.

P.S.
Kur bija izdevniecība Atēna?