Mozart

Oriģinālnosaukums: Mozart in the jungle
Valsts: ASV
Žanrs: Komēdija
Lomās: Gael García Bernal, Lola Kirke, Hannah Dunne, Saffron Burrows, Malcolm McDowell
Gads: 2014

Par seriālu-
Ņujorkas simfoniskajam orķestrim diriģenta vietā stājas Rodrigo- brīnumbērns un ģēnijs. Vecais diriģents it kā turpat pie orķestra paliek grozoties un purpinot, ka jaunais pārāk sparīgi meties mainīt ne tikai repertuāru, bet arī orķestra sastāvu.
Šajā sastāvu maiņā savus spēkus nolemj izmēģināt arī jauniņā Heilija, kuru uzreiz pamana jaunais diriģents.

Pilotsērija šim Amazone seriālam iznāca jau februārī, bet to palaidu garām. Līdz gada nogalē atkal uzskrēju virsū. Nolēmu paskatīties vienu, lai gūtu priekšstatu, kā viņiem izdevies. Jāatzīstas, ka izdevās labi, jo tūlīt pēc pirmās tika prasīta papildporcija- otrā sērija. Uzreiz gan piebildīšu, sērijas ir īsas- nieka 30min. Bet kaut kā ar to arī pietiek, lai parādītu visu sex, drugs and classical music burvību.

Jā, nav spraiga sižeta, vai elpu aizraujoši notikumi ar līķu čupiņu. Bet ir mazliet humorīgs skats uz klasiskās mūzikas spēlmaņu dzīvi. Kā viņi savā starpā kasās, cīkstās par savām vietām, intrigojas, apbižo jaunos, utt. Un visam pa vidu trāpās jaunā klarnetiste Heilija, kura nejaušu apstākļu rezultātā iepazīstas ar vienu no šī orķestra dalībniecēm. Un tikpat nejauši (nu, gandrīz) viņa nonāk diriģenta redzeslokā.

Piebildīšu, ka pagaidām tā arī nav skaidrs vai stāst būs par diriģentu vai Heiliju. Varbūt par abiem? Tas vienalga, jo tāpat pamatā viss ir par cilvēkiem lielā pilsētā un lielā kolektīvā. Un mākslinieki, kā zināms, ir cilvēki ar plašu dvēseli. Un ego. Un… un to var redzēt arī šajā seriālā, kur klasiskā mūzika ir pa vidu muzikālām seksa pamācībām, neķītriem jokiem, cerībām, vilšanām, nenovīdībai un cilvēciskām vājībām. Ir skatāms pašam un iesakāms citiem. Ar pozitīvismu, lai arī ne pārlieku spiežot uz komēdijas žanru. Lai vai kā-katrai sērijai ir sava odziņa. Un nav iemesla šaubām, ka pulveris nākamajām sērijām samirks.

Pirmajā sezonā ir desmit sērijas.