koralina

Nosaukums: Koralīna
Autors: Nīls Geimens
Izdevniecība: Zvaigzne
Gads: 2009
LPP: 144

Par grāmatu-
Koralīna ar saviem vecākiem ievācas jaunā mājvietā. Tagad viņiem ir dzīvoklis mājā, kurā jau dzīvo jocīgs onkulis, un divas tantes.
Koralīnas dzīvoklis ir tāds pats kā citu dzīvokļi, tikai aiz mūžīgi aizslēgtajām durvīm, aiz kurām ir tikai ķieģeļu siena, Koralīna vienā brīdī atklāj, ka ķieģeļu sienas vietā tur parādās tunelis, kas ved uz gandrīz tādu pašu māju ar gandrīz tādiem pat vecākiem.

Saite uz izdevēja mājaslapu- Nīls Geimens- Koralīna

Meitiņa iedeva šo grāmatu ar vārdiem: Izlasi, feini un šausmīgi.
Feini bija. Šausmīgi arī būtu, ja es būtu maziņš puika. Bet tā kā esmu liels puika, tad to šausmīgumu nejutu (nu labi- mazliet jutu). Laikam ar gadiem man notrulinājušās jūtas pret šausmām. Bet visādi citādi- patiešām laba pasaka lieliem un maziem. Īsa, kodolīga, ar spriedzi, šausmām un feinu kaķi.

Koralīna ir maza pētniece, kurai patīk staigāt apkārt un pētīt. Vienā šādā pētīšanas reizē viņa aiz aizslēgtajām un aizmūrētajām durvīm pamana tuneli, kas ved uz citu māju. Tas ir- tādu pašu māju, kurā viņa dzīvo, bet citu. Un tur ir cita mamma un cits tētis. Viņi abi ir tik mīļi, jauki, spēlējas ar Koralīnu un gatavo viņai garšīgas maltītes. Vienīgi citiem vecākiem acu vietā ir pogas. Un arī kaimiņos dzīvojošam onkulim acu vietā ir pogas. Tāpat arī abām kaimiņienēm.

Vēl tur ir runājošs kaķis. Tas pats kaķis, kas ir no turienes, bet turienē viņš nerunā. Viņš runā šejienē.

Citi vecāki mēģina pierunāt Koralīnu palikt pie viņiem. Stāsta, rāda, māna cik labi viņai būs. Bet Koralīna saprot, ka cita mamma mānās un viņa ir briesmās. Jāglābjas pašai, jāglābj vecāki un vēl tie, kas atrodas tumšajā pieliekamajā.

Lai arī stāsts par Koralīnu ir īss, mazā meitene te paspēj izdarīt milzum daudz lietas un parādīt milzum lielu apņemšanos- pētīt, atrast, izdomāt, izglābt un galvenais- nenobīties. Nu gluži kā mazs (drīzāk- liels) iedvesmas avots gan lielajiem, gan jo īpaši mazajiem lasītājiem.

Nu ko lai vēl saka- pamazām sāku iepazīt Nīla Geimena daiļradi vairāk un pamazām man tā sāk iepatikties arvien vairāk. Vai arī veidojas kāds pieradums pie viņa rokraksta. Nezinu, bet der abi varianti.

Grāmatas vērtējums: 10/10
Citu grāmatu vērtējumus var atrast grāmatu sadaļā.