Oriģinālnosaukums: Hijack.
Valsts: ASV
Žanrs: Spriedzes
Lomās: Idris Elba, Neil Maskell, Max Beesley, Ben Miles, Harry Michell
Gads: 2023

Par seriālu
Parasts avioreiss no Dubaijas uz Londonu. Sems atgriežas Londonā pēc komandējuma, kurā lielu korporāciju uzdevumā veica kārtējās sarunas par uzņēmumu strukturizāciju vai apvienošanu. Parasts darba komandējums. Tāpat kā parasta lidmašīna, parasti pasažieri un parasts maršruts. Neparastais sākas tad, kad viena no pasažierēm tualetē atrod patronu.

Seriāls ar vienu sezonu un tikai septiņām sērijām. Skaidrs- jāskatās! Plus vēl arī tas, ka galvenajā lomā Idriss Elba. Ļoti labi priekšnoteikumi labai laika pakavēšanai pie ekrāna.

Un tā arī bija- it kā vienkāršs notikums un liekas, ka neko jau īpaši jaunu izspēlēt te nevarēs. Bet… bet ir tā, ka spriedze un līdzpārdzīvošana pārņem jau no pirmās sērijas vidus un neatlaiž līdz pat beigām. Te gan piebildīšu, ka seriāls, manuprāt, jāiedala divās daļās- pirmās sešas sērijas un noslēdzošā sērija. Nu, varbūt vēl var pie pirmās daļas pielikt pārdesmit minūtes no beidzamās sērijas sākuma. Tā pirmā daļa tiešām ir spriedze un daile. Beigas- sačakarējums. Un tas sačakarējums ir tieši tā nobeigumu daļa, kura arī ievelk smagu mīnusu visam labajam, kas norisinājās pirmajās sešās sērijās.

Jā, kāds noteikti rauks degunu un teiks, ka arī sākumā parādās jocīga fantastika, kurā visi drošības protokoli tiek primitīvi pārkāpti. Bet, ja pieņemam, ka kādu retu reizi var nostrādāt cilvēciskais faktors, tad degunu var arī neraukt. Protams, to pašu cilvēcisko faktoru var attiecināt arī uz noslēguma daļu, bet tur tā bija lieka, jo tikpat labi stāstu varēja atrisināt nedaudz pārdomātāk, lai nebūtu tāda ”meh” sajūta.

Aktieri savu darbu paveica godam. Elba ar bija līmenī, lai arī baigais sarunvedējs viņš nebija- vairāk maisījās visur pa vidu, lai būtu lietas kursā un visus kaitināja- gan teroristus, gan pasažierus, gan brīžam arī skatītājus. Tā jau saprātīgi mēģināja visu paveikt, bet brīžam likās, ka izdzīvošanas instinkti viņam bija atslēgti.

Neskatoties uz pēdējās sērijas vājumu, noteikti iesaku noskatīties – nestandarta teroristi ar nestandarta situācijām un nestandarta lēmumiem veido labu kokteili.

Seriāla vērtējums: 8/10
Citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.