Oriģinālnosaukums: The Diplomat.
Valsts: ASV/ Lielbritānija
Žanrs: Spriedzes
Lomās: Keri Russell, Rufus Sewell, David Gyasi, Ali Ahn, Ato Essandoh, Rory Kinnear
Gads: 2023

Par seriālu
Keita Vailere gatavojas savam nozīmīgākajam karjeras kāpienam- kļūt par vēstnieci Afganistānā. Ilgu laiku strādājusi par sava vīra- vēstnieka, palīdzi, nu viņai ir iespēja sevi pierādīt atbildīgākā amatā. Bet dienu pirms došanās uz Afganistānu, viņa saņem ziņu, ka ir nozīmēta par vēstnieci Lielbritānijā. Keita dodas uz jauno darba vietu un nenojauš, ka šis ir pagaidu darbs, jo viņai ir izraudzīts jauns, daudz ietekmīgāks amats.

Pirms ”Diplomātes” skatīšanās, nojautu, ka politiskais trilleris ir ļoti pateicīgs žanrs dinamiskam sižetam un sola vieglu un labu izklaidi skatītājiem. Kā nekā, politikā var notikt visādi- var uzmest viens otru, tad vēl arī trešo, var kaut kas patraucēt- bosi vai ļaunie (vai abi), var šaut un vēl var uzēsties dzeltenā prese. Nojauta nemeloja, tik nenojautu, ka seriāls būs tik labs.

Seriāla ”Diplomāte” pirmās sezonas visās astoņās sērijās teju viss uzskaitītais arī bija. Bija vēl arī jauks humors, patiesas emocijas un burvīga galvenās lomas tēlotāja. Manuprāt, tieši Kerija Rasella (vēstniece Keita Vailere) bija tā, kura jau pirmajā sērijā spēja piesiet pie seriāla. Protams, arī pārējie viņas kolēģi nekrita ārā no ansambļa, bet tieši Kerijas varones spēja būt tik patiesai un tik cilvēcīgai, skatītājam neatstāja izvēli- seriāls ir jāskatās.

Par pašu sižetu nav daudz ko pieminēt, kā jau teicu- politiskā drāma ļauj taisīt nemitīgus pagriezienus un palēcienus un tajā pašā laikā palikt pieņemama. Jo- nu, tur jau tā viss notiek un tur jau visi tādi. Un, ja vēl viss notiek ar dažādu valstu diplomātiem un kara taurēm teju pie jebkura iznākuma, tas piedod kārtīgu spriedzes fonu un nemierīgu dīdīšanos līdz tikšanai pie jaunas sērijdevas.

Nevienu mirkli nebija garlaicīgi vai kāda sērija jūtami bremzēja. Arī dažas romantiskas blakuslīnijas (redz, romantika ir arī politikā strādājošiem) kopējam stāstam netraucēja. Jā, bija dažas klišejiskas lietas (dāma sarkanā vakarkleitā uz trepēm), kuras īsti nepiestāvēja kopējai līnijai, bet cilvēciski saprotamas lietas un mazie humora akordi ļāva baudīt labu stāstu labā izpildījumā. Un labā noskaņojumā (uhh, kas par pirmās sezonas finišu!) var gaidīt otro sezonu.

Seriāla vērtējums: 9/10
Citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.