Oriģinālnosaukums: The Boys.
Valsts: ASV
Žanrs: Komēdija/ Krimināla/ Grāvējs
Lomās: Karl Urban, Jack Quaid, Antony Starr, Erin Moriarty, Jessie T.Usher, Laz Alonso, Tomer Capon, Elisabeth Shue
Gads: 2019

Par seriālu
Jau kādu laiku amerikāņu sabiedrības sastāvdaļa ir pārcilvēki. Viņu ierašanās tiek sludināta kā dieva dāvana un reti kurš bērns piedzimst ar pārcilvēku spējām. Kāds spēj lidot, kāds ar acīm šaut lāzerus, kāds ātri skriet vai palikt neredzams. Pārcilvēki un viņu spējas ir dažādas. Bet vislabākie no viņiem ietilpst lielajā septiņniekā- septiņi vislabākie un visspēcīgākie pārcilvēki. Nu, vismaz pēc aģentūras, kas pārstāv viņus, pārliecības.
Bet pārcilvēki ne tuvu nav tie labākie un pareizākie. Par to pārliecinājās Hjū, kura draudzeni viens pārcilvēks nejauši nogalināja. Tagad Hjū alkst atriebties un viņam par palīgu uzrodas Bučers ar savu agrāko komandu, kuri ciest nevar pārcilvēkus un viņu valkātās maskas sabiedrības priekšā.

Man ar supermeņiem ir ļoti neizdevušās attiecības- komiksus nelasu un filmas ar visādiem Kapteiņiem Amerikām, Dzelzsvīriem, Betmeniem un tamlīdzīgiem klauniem, skatos ar gariem zobiem. Jā, retu reizi kaut kas no tā patīk, bet biežāk … [kā, lai to vieglāk pasaka?]… ļoti nepatīk.
Šoreiz pierunāja pie žanra esošā ”komēdija”. Kazi, būs vismaz jautri?

Pēc pirmās sezonas noskatīšanas (tiek cepta jau nākamā) varu teikt tikai vienu- tas ir vislabākais, kas noticis ar superiem. Vienā vārdā sakot- elegantimelnikreptīgiunsasodītiforši!
Piebildīšu tik, ka seriāls veidots no tāda paša nosaukuma komiksu sērijas.

Jau kādu pusgadsimtu amerikāņu vidū dzīvo pārcilvēki, kuri, it kā piedzimst ar dieva spējām. Katram tās spējas ir savādākas, bet viņus visus vieno tas, ka viņi no ārpuses nav ievainojami- āda ir kā dimanta pārklājs, kuram nekait pat lodes.
Labākie un populārākie pārcilvēki ir atrodami elites grupā, kurā ir septiņi vislabākie. Viņu galvenais ir Patriots- lidojošs supermens, kurš ar acīm šauj lāzerus.
Patriotu ar visiem superiem ne acu galā nevar ieredzēt Bučers, kurš ir kā apsēsts, lai tikai iznīcinātu gan superus, gan viņus pārstāvošo organizāciju.
Viņš uzmeklē Hjū, kuram nesen viens pārcilvēks nejauši nogalināja draudzeni, un pierunā viņu iesaistīties afērā- izspiegot superus un atrast viņu vājo vietu.

Pat nezinu ar ko sākt savus sajūsmas pilnos spiedzienus- ar izcili piemeklētiem aktieriem un viņu izcilo veikumu? Varētu. Ar ļoti labi pārdomāto stāstu? Varētu. Varbūt ar trīsstāvīgo valodu (ļoti iederīgo) un tiešu klapēšanu pa klišejām? Ar varētu. Varētu sākt un turpināt ar visu. Protams, tas nenozīmē, ka seriāls ir kaut kas nevainojams un apzīmējams kā izcila izcilība. Tur ir savi mīnusiņi, bet tie visi pazūd tajā kaifā, ko redzi ekrānā. Tā aktieru savstarpējā saspēle ir burvīga. Tikpat burvīga ir dažādu situāciju izspēle un problēmrisinājumi. Es pat varētu teikt, ka man iepatikās Karls Urbans.

Un tie superi! Tik labi izdomāts un pasniegts- kretīni kostīmos! Viņi jau sen to bija pelnījuši. Vienkārši daiļi!

Seriāla visas astoņas sērijas ir pārpildītas ar brutālu tiešumu, melnu humoru, izcilu aktierspēli, kreptīgiem dialogiem, lieliski piemeklētu mūziku un vēl miljons visu ko citu. Rāmī un muzejā liekams mākslas darbs.

Seriāla vērtējums: 10/10
Citu seriālu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.