Lai arī sirdī un dvēselē esmu laucinieks, tomēr ik pa laikam manī izpaužas pilsētnieks. Viens mazs gadījums piemēram.

Vasara ir tas laiks, kad ne tikai zemenes ir jāēd, bet arī jāstāda. Tā nu aizvadītajā gadā iestādīju daļu un šogad papildināju. Stādīšanas process gaužām vienkāršs- sagatavo dobi, pārvelk ar plēvi, sacaurumo un stāda iekšā.
Man gan šo procesu nedaudz saķēzīja kāds grauzējs- saaloja man zem plēves, tāpēc pēc caurumošanas nācās bāzt roku plēves caurumos – pieblīvēt un palīdzināt.

Tā nu stādīšana rit pilnā sparā- bāžu roku plēves caurumos, spaidu, līdzinu, iespraužu stādu. Apkārt visādi asistenti- dunduri, tauriņi, sienāži un lielā skaitā krupji. Pēdējie noteikti kādi simts gabali, bet negribu izklausīties pēc pārspīlētāja, tāpēc teikšu- deviņdesmit. Daži pa plēvi bēgot neveikli slidinās, citi nemaz nebaidās- nākas stumt ar roku prom.

Kaut kur dobes vidū, pēc kārtējā rokas iebāziena un augsnes saraušanas un pieblīvēšanas, turpat manu kustību zem plēves. Laikam kārtējais krupis mēģina tikt laukā- padomāju es un vieglītēm pieklauvēju pa plēvi tur, kur manāma kustība. Vēl mazliet pieklauvēju. Un te jau kustība ir pie plēves cauruma, un… te domāju, ka krupītis būs ticis brīvībā, bet… bet no plēves cauruma galvu izbāza misiņausis! Gaidīju abinieku, bet dabūju rāpuli. Pilsētnieks manī salēcās. It kā jau zalktis ne tuvu nav slikta parādība lauku sētā, bet pārsteigums un turpat nule bāztā roka zem plēves, radīja pilsētniekam apjukumu.

Kamēr es te apjuku, tikmēr zalktis, izlīdis pārdesmit centimetru virs plēves, ar laikam mazliet apjuka. Brīdi nekustīgi blenza uz mani, tad mierīgi savu, pusslotaskāta garuma, ķermeni nogādāja atpakaļ zem plēves. Mazliet kustība zem plēves un viss noklusa. Augšējā attēlā, ja tā rūpīgāk ieskatās, var redzēt misiņausi (mazu daļu no tā).

Ar to arī pilsētnieka apmulsums beidzās. Kā nekā lauciniekam nav laika mulst un jāturpina stādīt zemenes- bāzt roku plēves caurumos, spaidīt, līdzināt, spraust zemeņu stādu.

P.S.
Nez tas zalktis ēdīs tos deviņdesmit krupjus vai arī var cerēt, ka uzkodīs to grauzēju, kas man saaloja zem zemenēm, ar?