kinopoisk.ru

Oriģinālnosaukums: The Hobbit: An Unexpected Journey
Valsts: ASV/ Jaunzēlande
Žanrs: Piedzīvojumi/ Pasaka
Režisors: Peter Jackson
Lomās: Martin Freeman, Ian McKellen, Richard Armitage, Andy Serkis, Ian Holm
Gads: 2012

Par filmu-
Kādu dienu pie Bilbo Baginsa atnāk ciemos burvis Gandalfs un drīz pēc viņa ierodas arī trīspadsmit rūķi, un viņi visi gatavojas kādam tālam un bīstamam ceļojumam.


Tā kā grāmatu par Hobitu izlasīju, tad nu tagad man bija jālūko pašam, kā tad viņiem izdevās šo mazo bērnu (vairāk bērnu) grāmatiņu izstiept uz trim garām filmām.

kinopoisk.ru

Jāatzīst uzreiz- vismaz pirmo filmu viņiem izdevās diezgan labi parādīt. Nevarētu teikt, ka kaut kas būtu nevajadzīgi izstiepts vai pārāk tālu aizgājuši no grāmatas pamatlīnijas, bet šādas tādas atkāpes bija. Kas visnotaļ loģiski, jo kā nekā katrai filmai vajag kādu slikto un kādu kulmināciju. Citādi sanāktu tāda pārlieku gara prelūdija.

Viens pluss filmai- te parādījās skaidrāka bilde par Gandalfa plāniem kāpēc šim tā vajadzēja sakūdīt rūķus pret pūķi. Vismaz grāmatā es kaut kā to palaidu garām.

THE HOBBIT: AN UNEXPECTED JOURNEY

Ja aizveram grāmatu un skatāmies tikai filmu, tad var acis papriecēt gan pie smukajiem dabasskatiem, gan pie krāšņajiem tērpiem, gan pie smukām, mazām batālijām. Katrā ziņā nevar nepamanīt režisora vēlmi pēc kārtīga vēriena. Tā, lai viss ir liels, daudz, smuki, diži un ar elpas aizrāvienu.

Un šajā diženuma vēlmē man liekas pazuda paša stāsta mazā (lielā?) pamatdoma par mazo cilvēciņu, kas visā lielajā notikumu virpulī spēj būt nozīmīgs zobratiņš, kas visu šo milzīgo mehānismu spēj ietekmēt.
Filmā šis mazais cilvēciņš, tāpat kā rūķi, manuprāt, ir pārlieku apaudzēti ar filmindustrijai nepieciešamām prasībām. Tas, protams, nav slikti, jo filma ir filma. Tur izmēram ir nozīme.

kinopoisk.ru

Laba pasaka lieliem un maziem. Droši vien grāmatu lasījušiem varētu būt papildus interese skatīties kā filmas veidotājiem būs izdevies parādīt hobita dēku.

Filmas vērtējums: 10/10
Citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.