Oriģinālnosaukums: The Shack
Valsts: ASV
Žanrs: Drāma
Režisors: Stuart Hazeldine
Lomās: Sam Worthington, Octavia Spencer, Radha Mitchell, Graham Greene
Gads: 2017

Par filmu-
Atpūšoties kopā ar trim bērniem kempingā, tiek nolaupīta Maka jaunākā meita Misija. Policija un FIB dara visu iespējamo, lai noķertu maniaku, bet nolaupītāja pēdas apraujas kādā pamestā būdā kalnos.
Maka ģimenei tā ir liela traģēdija un arī pēc vairākiem gadiem viņš joprojām nav ticis tai pāri. Līdz vienā dienā viņš savā pastkastītē saņem vēstuli, kas aicina viņu tikties tai pašā būdā, kur beidzās Misijas pēdas. Vēstuli parakstījis Dievs.

Vairākus gadus atpakaļ lasīju Viljama P.Janga grāmatu ”Būda” un atzinu par labu esam. Patika ne tik daudz tā reliģiskā tēma, kā tikšana pāri Lielajām Skumjām un neierastie tēli. Bija labas emocijas pēc izlasītā. Tāpēc ar interesi nolēmu apskatīties kāda būs izdevusies šīs grāmatas ekranizācija.

Maks ir laimīgs ģimenes tēvs- mīloša sieva, mīloši trīs bērni, labi kaimiņi un baznīca svētdienā. Viss ir tik labi, cik vien var vēlēties.
Atpūtas brauciena laikā Maks tikai uz īsu brīdi novērsa acis no jaunākas meitas Misijas un viņa ir pazudusi. Pašu meklējumi bija bez rezultātiem. Ataicinātie policisti un FIB paziņo Makam skumju vēsti – šajā rajonā uzdarbojas kāds maniaks, kurš jau ir nolaupījis vairākus bērnus.
Pēdas maniakam tiek sadzītas, bet tās apraujas kādā pamestā būdā kalnos. Turpat atrod arī Misijas kleitu un asinis.
Maks tam netiek pāri un viņš ieraujas sevī. Arī attiecībās ar ģimenes locekļiem jūtams vēsums. Baznīcu viņi vairs neapmeklē.
Kādā sniegotā dienā Maks pastkastītē atrod vēstuli, kurā viņš uzaicināts satikties tajā pašā būdā, kur aprāvās Misijas pēdas. Vēstuli parakstījis Dievs.

Negribētos atkārtoties ar tiem pašiem teikumiem, kas grāmatas aprakstā. Vien pateikšu, ka reliģijas pretiniekiem nevajadzētu šai filmai mest lielu līkumu- attiecīgā noskaņojumā filma ir ļoti skatāma. Un pamatā tur ir nevis Svētā Trīsvienība, bet attiecības. Un vairāk jau ar sevi pašu un saviem iekšējiem dēmoniem.
Tā jau teksti ļoti pareizi un noskaņa arī- par labestību un mieru. Un vēl noskaņa pareizi noregulēta uz bimbu izvilkšanu.

Filmas vērtējums: 6/10
Citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.