Oriģinālnosaukums: Crouching Tiger, Hidden Dragon: Sword of Destiny
Valsts: ASV/ Ķīna
Žanrs: Grāvējs/ Drāma
Režisors: Woo-Ping Yuen
Lomās: Donnie Yen, Michelle Yeoh, Harry Shum Jr., Natasha Liu Bordizzo
Gads: 2016

Par filmu-
Nežēlīgie Lotosa klana karotāji sava asinskārā vadoņa uzdevumā cenšas iegūt savā īpašumā zobenu, ar kuru tā īpašnieks kļūtu neuzveicams. Zobens glabājas Te namā, kura īpašnieks aicina brīvprātīgos sev palīgā. Viņa uzaicinājumam atsaucas Klusais vilks un vēl četri izveicīgi karotāji.

Tā arī neizdevās atsaukt atmiņā vairākkārtīgi oskarotās pirmās ”Tīģeris un Drakons” filmas sižetu. Tik epizodiski kautiņi kaut kur atmiņā vīd. Neatceros vai filmai prasījās turpinājums vai arī stāsts it kā bija beidzies, bet ja jau turpinājums uztaisījās, tad jau laikam stāstu varēja turpināt.

Pie Lotosu kareivju vadītāja ieradās kāda burve un paziņoja, ka teiksmainais zobens nav pazudis, bet tas atrodas paslēpts Te namā. Zobens palīdzēšot Lotosa armijai kļūt neuzvaramai un iekarot plašas teritorijas. Tāpēc tiek sūtīti kareivji uz Te namu, lai nozagtu zobenu.
Bet Te namā viesojās Jui, kura arī aicina Te nama saimnieku pulcēt palīgus, lai aizsargātu namu un zobenu.

Grūti te ko teikt par pašu filmu un aktieru veikumu, jo viss uzsvars te ir uz kautiņu ainām. Un tās te bija biezā slānī- vai ik katrs pārtraukums ar sarunām un atmiņām, bija aizpildīts ar visnotaļ glītām dūru un zobencīņām. Tā jau skatīties prieks, bet tomēr tukšuma sajūta paliek- kaut kas pietrūkst gan pašā stāstā, gan kauju scēnās. Laikam jau tas uzkrītošais specefektu slānis nedaudz nosita apetīti. Arī emocionālā puse, kurai te bija jānospēlē sava daļa stāsta, palika stipri viduvēja.
Laikam atturēšos no tāda uzstājīga ieteikuma austrumu kino cienītājiem. Ja nu vienīgi tikai tiem, kuriem sirdij tuvas austrumu cīņas.
Tā kā mana atmiņa par pirmo filmu klusē, tad atturēšos arī no salīdzinoša vērtējuma.

Filmas vērtējums: 6/10
Citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.