Oriģinālnosaukums: Raised by Wolves
Valsts: ASV
Žanrs: Drāma/Fantastika
Lomās: Amanda Collin, Abubakar Salim, Winta McGrath, Travis Fimmel, Niamh Algar, Felix Jamieson
Gads: 2020

Par seriālu
Uz Zemes ir karš starp ticīgajiem un neticīgajiem- planēta un cilvēce iet bojā. Tāpēc neticīgie sagatavo divus androīdus- Māti un Tēvu, kurus nosūta uz neapdzīvotu planētu, lai viņi tur no līdzpaņemtajiem sasaldētajiem embrijiem izaudzinātu pirmos kolonistus.
Pēc vairākiem gadiem planētai tuvojas ticīgo kuģis, kuri arī meklē vietu jaunai kolonijai. Tajā pat laikā Māte jūt, ka viņas programmā tiek veiktas izmaiņas un viņa kļūst ne tikai par gādīgu audzinātāju, bet arī par unikālu un ļoti spēcīgu kaujas mašīnu.

Var jau būt, ka sākotnēji stāsts nešķiet pārāk oriģināls, jo cilvēces bojāeja un jaunas mājvietas meklēšana ir diezgan šabloniska, bet te jāņem vērā tas varenais vīrs, kas stāv aiz šī seriāla- Ridlijs Skots. Un viņš pilnīgi noteikti ir kvalitātes zīmogs, kuru nedrīkst ignorēt pat tāds zinātniskās fantastikas amatieris kā es.

Seriāla pirmajā sezonā ir desmit sērijas, kuras režisēja gan pats Ridlijs Skots, gan viņa dēls, gan vēl daži režisori. Visi viņi paveikuši lielisku darbu, kurā pilnībā iegrimsti jau ar pirmo sēriju. Tiesa, pēdējā sērija šo iegrimšanu tik pamatīgi sapurināja, ka vēl dažas dienas nevaru atiet.

Māte un Tēvs- divi androīdi, kurus no iznīcībai pakļautās Zemes nosūtīja neticīgie, ierodas uz neapdzīvotas planētas un no sasaldētajiem embrijiem izveido pirmo koloniju. Vairākus gadus viņiem veicas labi, bet tad kāda slimība vienu pēc otra nogalina visus bērnus, izņemot pašu jaunāko- Kempionu, kurš ‘’dzemdībās’’’knapi izdzīvoja. Pamazām Māte atklāj sevī īpašas spējas- viņa kļūst par perfektu kaujas mašīnu, kurai neviens nespēj pretoties. Pat karavīri, kurus uz planētas izsūta netālu lidojošais kristiešu kuģis.

Seriāls smagi sit pa domājamo sistēmu- nemitīgi sanāk uzdot sev jautājumus un meklēt līdzības. Androīdu attiecības ir tik cilvēciskas un cilvēku attiecības ir tik robotizētas, ka dažreiz apjūc no tā, kas notiek acu priekšā. Bet lielāko apjukumu radīja sezonas noslēdzošā sērija- tagad jādomā vai tas, kas notiek ir sapnis vai kāds no vairākiem cikliem, kurus izdzīvo iesaistītie.

Un visam pa virsu vēl androīdi, kuri ir cilvēki. Vai vismaz aizņem to nišu, kas būtu jāaizņem cilvēkiem.

Filmas veidotāji veica perfektu darbu- vide, noskaņa un aktieru darbs ir izcils. No pēdējiem īpaši patika abi androīdi- viņiem viss izdevās tik pārliecinoši, ka mana nedalīta simpātija un līdzjušana tika viņiem abiem un cilvēku nebūšanas palika tālu iepakaļ.

Jautājumu ir ļoti daudz un sezonas laikā uz visiem atbildes neizdevās gūt. Tagad jāgaida jaunā sezona un jātur īkšķi, ka netiks sabojāts ne stāsts, ne aktieru sastāvs.

Seriāla vērtējums: 10/10
Citu seriālu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.