Oriģinālnosaukums: Dark
Valsts: Vācija
Žanrs: Drāma/ Fantastika
Režisors: Baran bo Odar
Lomās: Louis Hofmann, Stephan Kampwirth, Tamar Pelzig, Andreas Pietschmann, Deborah Kaufmann, Mark Waschke
Gads: 2020

Par seriālu
Turpinājums par Vindenas pilsētiņas iedzīvotājiem un viņu ceļošanu laikā, kas noveda pie apokalipses.

Kad noskatījos seriāla Tumsa 1.sezonu, likās, ka esmu redzējis ko izcili labu — ideja, noskaņa, fons, interesantais sižets un izcili tēli radīja burvīgu seriāla kokteili. Protams, noskatījos arī otro sezonu. Sajūsma mazāka, bet šī sezona daudz neatpalika no pirmās. Un, protams, bija jānoskatās arī trešā sezona. Pēc visa izskatās, ka pēdēja. Un te nu bija vilšanās. Pamatīga.

Ir palikušas vien dažas dienas līdz apokalipsei un dažādos laikos esošie personāži cenšas panākt savu — kurš novērst apokalipsi, kurš to nosargāt un vēl kāds vēlas atgriezties savā laikā un savā pasaulē. Ādams cenšas iznīcināt visa šī haosa, ko radījis ceļojums laikā, pirmavotu. Viņš ir izdibinājis, kur šis pirmavots atrodas un mobilizē visus spēkus, lai to neitralizētu. Bet viņam ir pretinieki, kuriem ir savi plāni.

Visas sezonas astoņu sēriju laikā tās veidotājiem tā arī neizdevās parādīt kaut ko, kas vismaz attāli līdzinātos otrajai sezonai, par pirmo pat nerunāsim. Tik ļoti centās parādīt atrisinājumus, cēloņus, sekas, ka visas sezonas laikā aktieri tik vien darīja, kā runāja un devās šurp un turp. Nekādas intrigas, darbības un jēgas. Mēģinājumā parādīt un izskaidrot visu un par visiem, nogalināja to burvīgo sajūtu, kas skatītājam griež zobratiņus — domāt, saprast, iztēloties. Te viss bija plakani, pliekani un garlaicīgi.

Tēli gan, joprojām, bija līmenī — piemeklēti, labi noslīpēti un visnotaļ pārliecinoši. Tik tas nebija glābiņš. Viņi visi bija iepazīti un ne ar ko jaunu iepriecināt viņiem nebija iespēju. Varbūt vienīgi pulksteņmeistaram tāda iespēja bija. Bet arī tā tika pārstiepta par ilgu.

Likās, ka visu šo sezonu mierīgi varētu ietilpināt vienā sērijā un nekas no teiktā nebūtu zudis.

Seriāla vērtējums: 5/10
Citu seriālu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.