Oriģinālnosaukums: Dr.Brain
Valsts: Dienvidkoreja
Žanrs: Zinātniskā fantastika/Drāma
Režisors: Kim Jee-woon
Lomās: Lee Sun-kyun, Lee Yoo-young, Park Hee-soon, Seo Ji-hye
Gads: 2021

Par seriālu
Sevons agri kļūs par bāreni, bet viņa neparastās prāta spējas pamana smadzeņu pētnieks, kurš viņu adoptē un palīdz viņam izmācīties par vadošu zinātnieku, kurš pēta smadzeņu darbību un cilvēku prātu.
Sevona mērķis ir izveidot tādu ierīci, ar kuras palīdzību varētu sinhronizēt cilvēka prātu. Traģēdija personīgajā ģimenē viņam neļauj pilnvērtīgi pabeigt pētījumus un viņš ir gatavs riskēt ar sevi, lai tikai atklātu patiesību par savu dēlu un sievu.

Ne reizi vien esmu teicis, ka īsie seriāli ir tie labākie- var paspēt noskatīties un nepaspēt apnikt. Arī Dr.Breinam (tas pats Dr.Smadzene vien ir) ir ļoti patīkamas sešas sērijas, kuras gan dažbrīd pēc sajūtām bija kā ducis (bet par to vēlāk). Vēl pie īsuma plusiem jāpieskaita režisors- Kim Čiuns sevi labi parādīja filmā Es redzēju nelabo/I saw the devil un Saldās dzīves rūgtums/Bittersweet life. Viņa kontā ir arī sadarbība ar Arnoldu Švarcenegeru filmā Pēdējā sadursme/The Last Stand.

Piekritīsiet- visai pārliecinoši iemesli nosvērties par labu seriāla skatīšanai. Diemžēl ar pašu seriālu tik labi nebija. Seriāla pamatdoma bija laba, lai arī gribējās vilkt paralēles ar citu seriālu Es zombijs/ iZombie, kur galvenā varone bija zombijs, strādāja morgā un pārtika no miroņu smadzenēm, kā rezultātā pārņēma mirušo īpašības un zināšanas, kas palīdzēja atklāt pret upuriem pastrādātos noziegumus. Dakterī Breinā bija līdzīgi- viņš saslēdzās ar nesen mirušajiem un tā pamazām atklāja, ka viņa ģimenes traģēdija nemaz nav nejauša un mazais dēlēns varbūt vēl ir dzīvs. Pamazām viņam izdevās pārliecināt arī policiju un nu varēja sākt meklēšanu vēl pamatīgāk.

Tik te baigi leca ārā nespēja salikt akcentus- it kā sākums lēns un iešūpojošs, bet to var pieciest. Otrajā sērijā jau varēja just, ka nu tik ies vaļā- mazliet korejisku šausmu, mazliet fantastisku gājienu un pie reizes arī detektīvs. Trešā un ceturtā sērija ieslēdza arī dinamiku, bet…bet ar to arī viss beidzās. Šausmu nebija, dinamikas ar. Nu varbūt detektīvs mazliet ilgāk saglabājās. Bet pazuda galvenā varoņa emociju iztrūkums un maiņa. Arī viņa kaķa īpašības (neprasiet sīkāk) netika līdz galam parādītas. Un beigas… un beigas aizgāja pārāk tālu trakajā profesorā. Likās, ka to pēdējo cīņu varēja izspēlēt daudz dinamiskāk. Neliela vilšanās sajūta gan palika, bet kopumā seriālu var vērtēt ar pluss zīmi.

Seriāla vērtējums: 7/10
Citu filmu un seriālu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.