Oriģinālnosaukums: A Bittersweet Life
Valsts: Dienvidkoreja
Žanrs: Drāma/Grāvējs
Lomās: Jeong-min Hwang, Byung-hun Lee, Ku Jin, Gi-yeong Lee, Eric Moon
Režisors: Ji-woon Kim
Gads: 2005

Par filmu-
Sun Vo ir viesnīcas pārvaldnieks un ļoti rūpīgi izturas pret saviem pienākumiem un sava bosa rīkojumiem. Boss viņam ļoti uzticas un ciena. Tāpēc lūdz Sun Vo izdarīt vienu darbu viņa prombūtnes laikā- pieskatīt vai viņa jaunajai draudzenei nav mīļākais. Ja tā izrādīsies taisnība, tad Sun Vo ir jānogalina abi.
Sun Vo kā parasti savu darbu veic rūpīgi un pieķer bosa jauno draudzeni ar viņas mīļāko, bet šoreiz Sun Vo izlemj nepaklausīt bosa rīkojumam.


Jau labu brīdi turēju rokas stiepiena attālumā korejas režisora Jivon Kima filmas. Vairs jau neatceros, kas bija tas iemesls (lasīts/redzēts/dzirdēts), bet biju nospriedis, ka man viņa filmas ir jāredz. Varbūt ne visas, un ne uzreiz, bet jāredz ir.

Sāku ar ”Saldās dzīves rūgtums” (A Bittersweet Life), un kā nākamās atstāju ”Labs, slikts, jocīgs” (The Good, the Bad, the Weird) un ”Stāsts par divām māsām” (A Tale of Two Sisters).
Vai tā būs pareiza secība, to rādīs laiks.

Filma ”Saldās dzīves rūgtums” sevī apvieno gandrīz visu, ko pēc laba kino izslāpis skatītājs var vēlēties- mīlestību, nenovīdību, vardarbību, atriebību, upurēšanos utt. Un labākais tas, ka neviena no šīm daļām nebija par daudz. Perfekti sajaukts kokteilis no kura nepaliek dulns, bet garša vēl ilgi uzjundī redzēto.

Pat nezinu vai filmu var dēvēt par aizraujošu, jo bosa nodotā, bet uzticamā kalpa atriebība nav nekas jauns kino pasaulē, bet filma piesaista. Piesaista ar savu vienkāršību, atklātību un romantiku. Jā, arī ar āzijas filmām raksturīgo atšķirību un tajā pat laikā arī līdzību holivudiskajiem produktiem. Un laikam tā ir filmas viena no odziņām.
Kā odziņas vēl var minēt galvenās lomas tēlotāja sniegumu, filmā skanošo klasisko mūziku, aforismu cienīgiem dialogiem un fināla pašaudīšanos bez ikdienišķajiem hepī end.

Pēc noskatīšanās mēģināju uz fikso iedot vērtējumu- svārstījos no 8 uz 9. Ilgāk domājot jau sāku svārstīties starp 9 un 10. Uz rakstīšanas beigām jau beidzu svārstīties.

Filmas vērtējums: 10/10
Citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.