Oriģinālnosaukums: Finding Steve McQueen.
Valsts: ASV
Žanrs: Komēdija/ Krimināla
Režisors: Mark Steven Johnson
Lomās: Travis Fimmel, Rachael Taylor, Forest Whitaker, William Fichtner, Jake Weary
Gads: 2019

Par filmu-
Harijs Barbers beidzot nolemj savai draudzenei Mollijai atklāt, ka viņa vārds nav Džeks un viņš patiesībā ir no bandas, kura nozaga prezidenta Niksona melno kasi un nu viņam apnika slēpties, tāpēc visu viņai izstāstīs līdz atbrauks policija.

Septiņdesmito gadu krāsainība, stils un vienkāršā zagļu dzīve. Krāšņi, naivi un ar baķenēm. Pie tam- mazliet arī balstīts uz reāliem notikumiem.

Harijs jūsmo par aktieri Stīvu Makvīnu un visādi cenšas viņam līdzināties. Tik viņam tas ne pārāk izdodas, jo dzīvē ir citi likumi- par ātruma pārsniegšanu viņu soda un sīku laupīšanu klusām veikt neizdodas. Toties izdevās veikt lielo laupīšanu- apzagt pašu ASV prezidentu Niksonu. Tiesa, arī te sanāca maza ķibele. Bet tas netraucēja viņam vairākus gadus veiksmīgi izvairīties no policijas un FIB.
Bet ar laiku viņam apnika slapstīties un viņš nolemj padoties policijai. Vispirms gan visu izstāstot savai draudzenei.

Bija labi. Patiešām! Netirzāšu režisora iepriekšējos veikumus, bet šoreiz viss bija izklaidējoši un ar stilu. Prieks par aktieriem- viņi visi ļoti labi paveica savu darbu. Vienīgi Fimmela it kā komiskās grimases nevaru pieņemt- tā vien liekas, ka viņam ir kāda slimība, kas izlec sejā.

Pati filma veidota no stāsta- Harijs/Džons stāsta savai draudzenei par to, kā nonākuši līdz domai aplaupīt prezidentu Niksonu. Un kā to paveikuši. Veids, kā stāstījums tika nodots skatītājiem, bija mazliet nenostrādāts- likās, ka filmas veidotāji paši īsti nevarēja vienoties par tālāko virzienu un tad nu ņēmās mēreni haotiski visu salikt kopā. Ja būtu nostrādāts rūpīgāk, tad īkšķis būtu jāceļ uz augšu.

Filmai ir daudz mazu un jauku rozīņu, kas visu kliņģeri ne tikai padara skaistāku, bet arī- gardāku. Var izbaudīt komiskās situācijas, romantiskās, vizuālās un īpaši- muzikālās.

Jauka un sirsnīga filma par lielu laupīšanu un lielu mīlestību. Patiks ne tikai romantiķiem.

Filmas vērtējums: 7/10
Citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.