Likās, ka uz šo apskatu es varēšu parādīt blogu sarakstu- visus tos labākos, feinākos un visādi citādi krutākos Latvijas blogus. Kā nekā saraksts jau ir salikts blogā, tik vien kā jānospiež poga ”publicēt”. Un tad jau visi tie simts ar astīti blogi būs redzami kā uz delnas. Tikai ir viens ”bet”- nekādi nevaru atrast to labāko, pareizo un vajadzīgo blogu klasifikāciju. It kā jau varētu iztikt ar vienkāršo ”pēc alfabēta”, bet prasītos kaut kas sakarīgāks. Cerams uz nākamo apskatu sadūšošos uzspiest ”publicēt”.

Lab, nākamreiz būs nākamreiz. Tagad sākam.

Un sākam šoreiz ar lasāmo, kas, kā pierasts, ir daudz un visām gaumēm- Sibilla mums sniedz nelielu ieskatu par elektronisko lasāmierīci. Asmo mūs aicina uz nelielu sarunu ar vecajiem jūras vilkiem. MsMarii apkopoja veselu sēriju- fantastikas pasaulē. Durvju peles blogā varam iepazīties ar Dzintara Tilaka jaunāko grāmatu.
Varbūt kādam ir vēlme redzēt kādu grāmatu latviski? Vilis labprāt uzklausītu jūsu domas. Vēl Elza piedāvā veselus divus rakstus ar un par grāmatām- izstāde 1514.Grāmata.2014 un grāmata par kāda pārlaišanos pār dzeguzes ligzdu (tā pati, pēc kuras uzņēma filmu).
To, vai būs vēl viena filma par Poteru, laikam atkarīgs no tā vai būs vēl viena grāmata par Poteru- pagaidām, gan jauna grāmata netiek solīta, bet jauns Potera izdevums gan.

Ja gara lasīšana neiet pie dūšas, tad varbūt pietiks spēka haikām? Punktiņas blogā ir raksts par haiku grāmatu. Ja lasīšana vispār neiet pie dūšas, tad varbūt der paklausīties Latvijas radio podkāstus?

Ja arī klausīties negribas, tad aukstu alu šajās dienās jau nu noteikti gribēsies- Ivara blogā ir veselas trīs zortes aplūkotas. Pēc kā stiprāka jāiet lūkoties Laikmeta zīmes publicētā rakstu sērijas otrajā daļā- Sveiks lai dzīvo!

Tagad, plūkājot margrietiņu, tikšu skaidrībā ar ko turpināt- ceļošanu vai ēšanu.

Ceļošana.

Ints varen raženi sarakstījis par Skotijas apceļošanu- te būs ceļošanas pirmais raksts. Nākamos skatīt viņa blogā.
Kristaps mūs nelutinās ar rakstu sērijām, bet visus Tatrus saliek vienā rakstā un izdaiļo ar bildēm. Zaigars nobeidz savu Madeiras sēriju un piedāvā visu bilžu apkopojumu.

Pasaulespiedzivojumu blogā vietējie karstuma nomocītie var palasīt kā ir kad dzimšanas dienu svin uz kalna snovojot. Mums līdz tam kāds laiciņš ir jāpaciešas.
Neprātīgie riteņbraucēji ir tikuši līdz Galīsijai un Porto. Miesnieks tikmēr apraksta redzēto Florencē. Andis turpina Kirgiztānas rakstu sēriju- šoreiz 4.daļa. Klāvs pastāsta par Sāmsalas ceļojuma septiņām lietām.

Pa pasauli izceļojāmies, tagad laiks Latvijai.

Elīnas rakstā var lasīt īsas piezīmes par ceļošanu uz Ventspili. Kamzolis stāsta par pastaigu pa ūdens virsmu. Normis piedāvā ieskatu uzreiz divās takās- Raipala ezera un Drusku pilskalna takās. Ūdrs tikmēr ceļo pa Latgales ezeriem.

Pēc ceļošanas nāk ēšana. Bet laikam vispirms, apetītes rosināšanai, derētu kaut kas nopietnāks. Piemēram, Anetes raksts par Stūra māju. Vai Janas raksts par konformismu. Arī Māra raksts aizskar nopietnu tēmu– atkarība.

Viesturs raksta par mežu apsaimniekošanu un emocijām. Emocijas netrūkst arī Viestura Rudzīša bloga rakstā par iedvesmu no nekā. Kaspara rakstu varēja it kā likt pie ceļošanas, bet tikpat labi pie nopietnajiem. Galu galā- izvēle ir nopietna lieta. Tikpat nopietna kā mazuļa miegs. Droši vien jaunie vecāki to saprot vislabāk.

Varbūt ne tik nopietni, bet tikpat interesanti ir Jāņa iepazīstināšana ar kolēģi tālbraucēju un Jorena skats no malas uz tālruņu iekšām. Mārketinga fans iepazīstina mūs ar divām labi nostrādātām budžetiestāžu mājaslapām. Valdis Ošiņš pavisam īsi par Miriam Andersén koncertu Pēterbaznīcā. Ne gluži par koncertu, bet par lēkātājiem- intervija ar grupu F[ei]k. Valters, manuprāt, diezgan labi aplūko šī brīža Jūrmalu.

Ja apetīte ir uzkurināta, tad var sākt ar vien’ maz’ cūciņ’. Vai labāk tomēr ar kafiju, kas vārīta bez specierīcēm? Ja gribas ko vēsāku, un to noteikti šajās dienās gribas, tad var pagatavot arbūza granitu vai jāņogu saldējumu. Vēl šim laikam labi piestāv aukstā zupa. Vēl var izvēlēties no sienakaudze.lv piedāvātajām uzkodām.

Puncīši nu ir pilni un var likt pastrādāt galvai un iztēlei- teiksim, iedomāties kāda izskatās tamborēta hiperboliskā plakne. Vai arī palūkot ko Dace un iztēle dara ar sīpolu un Normudu.