Pagaidām iestājies režīms- viens blogāres apskats par divām nedēļām. Pašam jau labāk patiktu 1:1, bet ne vienmēr bloga vēlmes sakrīt ar darbiem un domām ārpus interneta. Gan jau pēc pāris nedēļām atgriezīšos atpakaļ vecajā ritmā.
Kas tad par šo laiku blogārē noticies? It kā jau nekas īpašs- mazliet filmas, mazliet ēdamā, mazliet grāmatas, mazliet homeopātija, mazliet ainiņas no dzīves. Viss kā normālā blogārē jābūt.

Vēl tikai lūgums- pārbaudiet, lūdzu, savu blogu RSS. Dikti noderīgs rīks, lai es (un jebkurš cits) ieraudzītu jūsu rakstus savos lasītājos.

Sāksim ar grāmatām. Un šoreiz ar tām grāmatām, kuras lasa Latvijas līderi.
Pēc tam var mierīgi pāriet pie citiem līderiem un palasīt ko viņi palasa- Anete un Elza atrakstās par Ievas Melgalves jaunāko darbu ”Mēness teātris”. Ints par Cilvēku amfībiju. Beāte raksta par Rūtas Šepetis grāmatu ”Starp pelēkiem toņiem”. Dainis izlasījis grāmatu ”Tumšā puse”. Valkīras blogā par [geim] triloģijas pirmo grāmatu. Jānis uzrakstīja par grāmatu Kā Starbucks izglāba manu dzīvi. Vilis īsi un kodolīgi par savām janvāra grāmatām vienā rakstā. Sienakaudzes blogā par Ikstenas grāmatu ”Mātes piens”. Mairita raksta par diviem blēžu stāstiem. Ivita par grāmatu ”Apmelotā”. Andas blogā par neprātīgo iemīlēšanos. Mēnesmeitēns par grāmatu ”Ziedu valoda”.
Doronike apkopojusi grāmatu jaunumus par 2015.gada pēdējiem diviem mēnešiem.

Un nobeigsim ar Spīganas lasītavas apmeklējumu- šoreiz viņas saruna ar rakstnieku Māri Bērziņu.

Vēl tikai atgādinājums- neaizmirsti paprasīt avansu! Izstāde nāk!

Šoreiz nedaudz atgriezos senākos laikos un uzskaitīju (mēģināju uzskaitīt) visus par grāmatām rakstošos. Ko lai dara, ja viņu ir tik daudz. Nevar jau visu laiku kādu atstāt aiz borta.

Tagad derētu tikpat kārtīga rindkopa ar pavārblogiem, bet vispirms izcelšu divas lietas- Frīdas ziloni un nelielus prātojumus par blogošanu (mūsdienās reti kurš par to domā un izsakās).
Vēl viens raksts par aktuālo tēmu- bēgļi. Un nu jau varam iet uz blogāres virtuvēm.

Ivetai par šīm divām nedēļām ir dauz labas receptes, bet izcelt gribētu ķirbju, apelsīnu un ingvera ievārījumu. Līgas Kristas blogā liellops mongoļu gaumē.
Olga raksta par vistas zupu ar šampinjoniem un olu. Linda par ātri pagatavojamiem lavaša čipsiem ar Ementāles siera mērci. Zitiņas blogā par ceptu trusi cepeškrāsnī ar dārzeņiem un zaļumiem. Lepetitpot blogā par mandelēm, citronu un rikotas sieru. Gatavoza.lv blogā ne recepte, bet vide, kur gatavo. Kikas virtuvē tapa Biešu-turku zirņu-svaigā siera salāti. Bonapetit blogā paelja ar cāļa gaļas šašliku un desiņām.

Ēšanu nobeigsim ar Ksenijas domām par zinātnisko domāšanu uztura zinātnē un Sergeja pārdomām par balto ķēpu uz ēdiena.

Pirms ķeramies klāt ceļošanai, palasīsim kā Sergejs nolēmis beigt savu smēķētāja karjeru. Par beigšanu arī Ata Lejiņa blogā- šoreiz gan gāzes monopolstāvokļa beigšana.

Ceļojumu sāksim ar Unas rakstu par Deli. Ilutas blogā par Hisarčandir ciemu. Izaicinājuma blogā par autoceļošanas grūtību pārvarēšanu iestiegot dubļos līdz ausīm. Miks tikmēr apmeklē Patarei cietumu. Zane raksta par pingvīna dzimšanas dienu. Zaigar blogā par Čehijas ceļojumu. Sapņu medniece raksta par nedēļas nogali Amsterdamā. Ivetas blogā par Sicīlijas pilsētu Enna.

Kā pēdējā lielā rindkopa palika skatīšanās un klausīšanās. Bet pirms tam izlasīsim Ilmāra rakstu par tenkām, aprunāšanu, greizsirdību un ambiciozitāti Baznīcā. Un padomāsim par kara elpu. Tāpat arī jāpārdomā lūkošanās savā nabā.

Tagad neliels kopsavilkums par skatāmgabaliem.

Sāksim ar seriāliem. Vispirms ar kionoblogeru jautājumu- ko sagaidīsim 2016.gadā. Sintētikas blogā par seriālu Narco. Inga raksta par franču filmām. Tējtasītes blogā kopsavilkums par 2015.gada filmām. Arī Evija savilkusi nelielu kopsavilkumu par filmām. Veto.lv par Roterdamas kinofestivālu Kino Bizē. Kazhe par filmu ”Visjaunākā derība”. Šo rindkopu nobeigsim ar ko sākām- kinoblogeriem, un rakstu 10 iemesli, kāpēc “Groundhog Day” ir labākā komēdija pasaulē.

Nobeigsim šo apskatu ar jautājumu- kur ir Latvijas 25 tanku brigādes?