Mazliet papildināju Latvijas labāko blogu sarakstu, bet vispaŗ tas nav tik būtiski- papildināšana notiek gandrīz katru nedēļu (ar ārā mešanu gan iet negribīgāk).
Būtiski ir tas, ka šajā nedēļā blogārē izcēlās vairākas aktuālas tēmas- vienu pacēla Zane ar došanās pie pingvīniem, otru pacēla deputāti par abortiem, trešā vēl turas no tā laika, kad gaismā nāca Rīgas sabiedriskā transporta biļešu jaunās cenas. Vēl ir raksti par reliģiju konfliktiem, ko izcēla bēda Francijas žurnāla redakcijā.
Šajās tēmās iesaistījās paprāvs pulciņš ar blogiem (tas taču ir apsveicami).

Zanes tēmai piebalsoja cehs.lv un koronevskis.lv. Abortu tēmu savos blogos aprakstīja Ilze, Jana un Ilmārs.

Par biļetēm interesantu plānu izdomāja Sidraba. Ievas blogā secinājums, ka īstas skaidrības par tām jaunajām cenām joprojām nav.

Par reliģiju konfliktiem šajā nedēļā var lasīt Viestura Rudzīša rakstā un blogā gudribassakums (saite ir uz pirmo rakstu no kura viegli var aiziet līdz nobeiguma rakstam).

Pie aktuālajām tēmām nevar nepieminēt arī Expo tāmi- par to pods.lv rakstā.

Tā, nedaudz tiek lauzta tradīcija un grāmatu blogeri šoreiz neiesāka apskatu. Ceru, ka viņi pārāk nebēdāsies un dusmu vēstules nerakstīs. Tālāk turpinām ar viņiem.

Bet vispirms apsveiksim LFFB dzimšanas dienā.

Inta rokās nonācis jaunais latviešu autoru kopdarbs Zilie jūras vērši. Arī Jāņa (kurš ir viens no šī kopdarba autoriem) blogā ir pieminēta šī grāmata. Pagaidām gan neviens nav pateicis kāpēc nosaukumā ir vērši, bet uz vāka ir Āfrikas bifeļi (ok, radinieks vērsim jau vien ir)?

Burtnīcas blogā par grāmatu Projekts Rouzija. Mairita raksta par grāmatu Visu rožu roze. Aigas blogā grāmata Parindenis. Ilze raksta par klasiku- Karš un miers. Blogā igramatasscv ir raksts par grāmatu Universālā kopiena. Lasītājas blogā Gentlemen of the road. Pasaulenogramatām blogā šoreiz par Bohēmijas zagli. Santas blogā raksts par grāmatu Izdzīvo. Piedzīvo. Lido. Spīgana raksta par Puteni. Valkīras blogā par grāmatu Iemīlēt salu. Didzis par grāmatu Dzens un motociklu tehniskās apkopes māksla. Elza par divām grāmatām- lasāmgabali XV.

Vilis sniedz ieskatu savā jaunajā grāmatā- kas ir Kluspils stāsti.

Nobeigumā gadaraksts Redstar7 blogā par 2014.gadā izlasīto.

Politiķi mums ir pārāk kusli blogotāji (pirms vēlēšanām rakstītais neskaitās), bet ceru, ka viņiem šī kaite pāries. Tāpēc prieks, ka Ilzes Viņķeles blogā atgriežas pulss- Politiskie pesteļi, jeb še, jums, likumprojektiņš.

Ritvars mūs kārtējo reizi iepriecina ar cipariem un kartēm- šoreiz Kuras valsts dzīves līmenis ir kurš novads.

Sandra savā rakstā uzdod jautājumu Vai Saskaņa grib redzēt Latviju Krievijas sastāvā?

Ja politika mazliet nogurdināja, tad var pavērot relaksējošu video ar stintes ķērājiem.

Tālāk redzētais un dzirdētais uz ekrāniem un skatuves.

Kinoapskati blgā par seriālu Parks and recreation. Sergejs no kinokults.lv aicina uz Mežoni. Ģirts no kinoteikumi par filmu Blackhat. Kazhe par Oskaru gaidošo filmu Ida. Redija blogā par Krievijas kino- filma Leviatāns. Tējtasītes blogā Džonija Depa jaunākais tēlojums filmā Mortekajs. Anetes blogā par filmām Birdman un Lielās acis.

Happynoralle blogā par šī gada filmām, kuras būtu vērts noskatīties.

Kurpjukastes blogā Dailes teātra izrāde Ugunsgrēks.

Pirms ēšanas blogu rindkopas vajadzētu apskatīt nopietnus jautājumus. Piemēram, tādus kā Gemius adware Blachalt blogā, Juvenālo justīciju Laikmeta zīmes blogā un Ludzas zemi Sergeja rakstā.

Tālāk, kā solīts, izēšanās.

Un sāksim ar Ilzes 2014.gada garšīgo izvilkumu. Tālāk uzdzeram Lielvārdes kviešu alu un uzēdam sāļos krekerus ar garšaugiem. Vēl mums piedāvā trīs sieru sāļo kūku un baltmaizi no baltmaizes. Un nevar aizmirst brokoļu zupu. Vēl ir tase ar pavasari, bet tas nebūs miesiskas apetītes remdēšanai.

Laikam no ēšanas šoreiz viss.

Tagad aplūkosim kā rigasmetro blogā testē jaunos zīmolus un ielūkosimies Palladium apavu pasaulē.

Laikam būtu laiks uz skatuves parādīties ceļotājiem, bet šoreiz viņu ir maz. Tāpēc visu uzmanību veltīsim Pēterim un Dacei lūkojot kā viņiem gājis Arizonā (un ne tikai). Arī Jāņa Eiropas nedēļnieka seriāla ceturtai sērijai.

Un nobeigsim šo apskatu ar rakstu par ekonomiski mīkstajiem iedzīvotājiem.