Oriģinālnosaukums: Kamera o Tomeru na!/One Cut of the Dead
Valsts: Japāna
Žanrs: Komēdija
Režisors: Shin’ichirô Ueda
Lomās: Takayuki Hamatsu, Yuzuki Akiyama, Harumi Shuhama, Kazuaki Nagaya, Hiroshi Ichihara
Gads: 2017

Par filmu-
Mazbudžeta filmas režisoram ir grūts uzdevums- ne tikai nofilmēt zombiju filmu, paralēli cīnoties ar aktieru trūkumu, bet vēl to nofilmēt vienā piegājienā. Bez montāžas.

Pēc iepriekšējās zombijfilmas, Sibilla ieteica uzmest aci japāņu zombijveikumam- sak, būs ne tikai zombiji, bet arī ņirdzīgi un vēl japāniski. Uzmetu. Un viņai bija taisnība- ņirdzīgs japāņu zombijkino.

Režisoram piedāvā nofilmēt zombijfilmu, kura būtu jāveido bez montāžas- viens dublis un filma gatava. Lai arī režisoram šī ideja šķiet neprātīga, viņš piekrīt. Tā kā budžets nav liels, nākas palauzīt galvu, gan par scenāriju, gan dekorācijām, gan aktieriem. Bet lauzi galvu cik gribi, tāpat viss aiziet savu ceļu.

Ļoti, ļoti, ļoti labs kino. Protams, sākums ir tikpat ļoti savdabīgs- var redzēt gan pašas filmas mazo budžetu (starp citu- tas bija tikai 25000 dolārus), gan (nepieradušajiem) japāņu kultūru. Jau likās, ka tas būs prasts trešņaks ar daudz asinīm un aziātiskiem izsaucieniem. Nekā! Viss ir daudz, daudz labāk. Tas sākums ir tikai iesildīšanās ņirdzīgam filmas turpinājumam. Nav tā, ka baigā komēdija, bet tieši asprātība un ņirdzīgums. Tas ir jāredz pašiem, jo izstāstīt detaļas, nozīmē sabojāt skatīšanos. Tikai nevajag iedomāties, ka to sākumu var skatīties pavirši vai neskatīties vispār- tur pazudīs viss tortes putukrējums un ķirsītis.

Šoreiz visu cieņu japāņiem- ar izcilu ideju spēja parādīt, ka nevajag ne naudu, ne dārgas dekorācijas, ne arī zombijus zombijfilmai.

Noteikti iesaku visiem un ikvienam. Sev laikam ieteikšu noskatīties šogad tapušo filmas turpinājumu (vēl tik jāpierunā sevi noticēt, ka arī otrā daļa var būt tikpat laba kā pirmā).

Filmas vērtējums: 10/10
Citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.