Oriģinālnosaukums: Zero III
Valsts: Lietuva
Žanrs: Komēdija/ Krimināla
Režisors: Emilis Velyvis
Lomās: Andrius Bialobzeskis, Ramunas Cicenas, Inga Jankauskaite, Mindaugas Papinigis, Ramunas Rudokas, Giedrius Savickas
Gads: 2017

Par filmu-
Opozīcijas partija alkst nonākt pie varas, bet zemie reitingi nākotni nieiezīmē rožainu. Jaunajai prokurorei kompromitējošie materiāli var pārvilkt svītru pār daudzsološo karjeru. Ekstravagantajam māksliniekam grūtības ar priekšnesumu Eirovīzijas atlasei.
Lai arī katram no viņiem ir savas problēmas risināmas, viņu ceļi krustojas un visiem tur vietas nepietiek.

Zero II bija (ir) šedevrs, tāpēc ir skaidrs, ka sajūsmā plaukšķinot rokas, jāskatās arī nākamā filma ar trešo kārtas numuru. Kas gaidāms, to apmēram var nojaust. Galvenais, lai puikas ietur savu stilu.

Opozīcijas partijas līderi pāris nedēļas līdz vēlēšanām piedzīvo šoku- viņu reitingi noslīdējuši līdz rekordzemam līmenim. Tāpēc ir skaidrs viņu prieks par kādas anonīmas labvēles zvanu, kura piedāvā valdošās koalīcijas kompromitējošu materiālu. Tik nelaime tāda, ka jāsagādā liela nauda, lai šo materiālu iegūtu savā īpašumā.
Ietekmīgas televīzijas redaktores rokās nonācis kompromitējošs materiāls par jauno un daudzsološo prokurori un pēdējai, lai nepieļautu šī materiāla nonākšanu televīzijā, ir jāsagādā izpirkuma nauda.
Eirovīzijas nacionālajā atlasē vienam izpildītājam visu laiku jācīnās ar naudas grūtībām un neizdodas savs priekšnesums, līdz viņš nejauši noklausās sarunu un viņam dzimst plāns.
Nauda ir viena, bet gribētāju daudz. Un vēl pa vidu policija un bēglis no Sīrijas.

Ko tur daudz teikt- izcils gabals! Varbūt ne tik sirdi plosošs kā otrā daļa, bet skatīties un smieties var ilgi un bieži. Protams, ja vien melns humors un traki gājieni iet pie sirds.
Aktieru ansamblis lielākoties tāds pats, kā otrajā daļā un visiem viņiem vislielākā uzslava- tēlojums tik pārliecinošs un dabisks, ka tā vien liekas- būs arī ceturtā un vēl astotā Zero filma. Un režisoram ar viss izdevies uz bravo un bis.
Filma, kuru noteikti iesaku visiem Zero II un tamlīdzīgu kriminālgrāvējkomēdiju cienītājiem. Ļoti, ļoti labs gabals.

Filmas vērtējums: 10/10
Citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.