Oriģinālnosaukums: Za niebieskimi drzwiami
Valsts: Polija
Žanrs: Piedzīvojumu/ Fantāzija
Režisors: Mariusz Palej
Lomās: Dominik Kowalczyk, Ewa Blaszczyk, Magdalena Niec, Michal Zebrowski, Teresa Lipowska
Gads: 2016

Par filmu-
Vienpadsmitgadīgais Lukašs ar māti brauc brīvdienās atpūsties, bet ceļā gadās ķibele- viņi iekļūst avārijā un Lukaša māte ir komā. Lukašam jādodas dzīvot pie tantes, kurai pieder laukos pansionāts. Nejauši atklājis ka aiz zilajām durvīm ir fantāzijas zeme, Lukašs dodas to izpētīt, nenojaušot, ka aiz zilajām durvīm var mājot arī kas bīstams, kas var ierasties arī šajā pusē durvīm.

Sen nebija skatīts kas no bērnu filmām, vai kā tagad saka- ģimenes kino. Šoreiz saintriģēja tā šausmu žanra klātbūtne bērnu filmā.

Lukašs ar māti dzīvo divatā un nolēmuši brīvdienas pavadīt ārā no mājām, viņi iesēžas mašīnā un dodas ceļā. Diemžēl, brauciens apraujas ar avāriju- un Lukašs pamodies slimnīcā uzzina, ka māte ir komā un tik ātri neatmodīsies. Tāpēc pēc viņa ierodas tante un aizved Lukašu uz savu ārpilsētas pansionātu. Tur zēnam izdodas nokļūt viņpus zilajām durvīm- fantāzijas zemē, kur lido brīnumaini putni, aug neparasti koki un mājo vēl kāda noslēpumaina radība, kurai ir plāns izmantot Lukašu, lai nokļūtu šajā pusē zilajām durvīm.
Kad tas izdodas, briesmās ir ne tikai Lukašs un viņa tante, bet visi cilvēki. Lukašam ar draugiem jādodas atpakaļ fantāzijas zemē un jāaptur ļaundaris.

Tomēr filma bija vairāk bērniem domāta, nekā cerēju- tāds naivs bērnu kino par draudzību, fantāziju un nokļūšanu briesmās. Un šausmas bija tikpat bērnišķīgas, kā pati filma kopumā, lai arī nevar noliegt, ka ļaunais tēls bija izdevies ļoti glīts. Ja vēl būtu piestrādāts pie tās fantāzijas pasaules un mazāk šablonizēta tā ļaunā tēla iemiesošanās, tad filma būtu pelnījusi vairāk plusiņu.

Filmas vērtējums: 5/10
Citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.