shepherd_border_patrol0.JPG

Oriģinālnosaukums: The Shepherd: Border Patrol
Valsts:
ASV
Žanrs: Spriedzes/Krimināla/Grāvējs
Lomās: Jean-Claude Van Damme, Scott Adkins, Stephen Lord
Režisors: Isaac Florentine
Gads: 2008

Par filmu-

Policists Džeks ierodas pierobežas pilsētiņā, lai palīdzētu tur cīnīties pret noziedzniekiem, kuri pār robežu pārvadā narkotikas.

Neko vairāk no šīs filmas aprakstā izspiest nevar un arī vairāk tā nemaz nav pelnījusi. Laikam Van Dammes tuvojošā piecdesmit gadu jubileja viņam vairs neļauj būt tik jestram un piedalīties filmās, kurās var gan pats kājas izlocīt, gan skatītājam ar azartu likt sekot līdzi uz ekrāna notiekošajam. Taisnības labad gan jāsaka, ka kājas viņš izlocīja, pat vairākkārtīgi, bet tā nepārliecinoši. Var jau būt, ka tas viss bija jau viņa filmās redzēts pirms tam un vairākkārtīgi, ka šoreiz sajūsmas saucieni izpalika. Un tā mūžīgā kaušanās bārā ar vietējiem lauķiem ar jau sāk kaitināt- cik var atkārtoties!

Tāpat arī izpalika aizraujoša cīņa pret ļaunajiem- tik vien kā ļoti vāja sižeta ietvaros neliela šaudīšanās un bezmērķīgas darbības. Sakarīgus dialogus un negaidītus sižeta pavērsienus te nesagaidīt. Tik vien kā- šis ir mans trusītis un es jums visiem ļaunajiem atmaksāšu, jo man ir iemesls tā darīt. Atmaksāju, kārtību pilsētiņā ieviesu un varu doties ar savu trusīti atpakaļ. Viss!

Nepatīkami pārsteidza vājais aktieru tēlojums- ne labie, ne ļaunie tēli nebija diez ko interesanti un atmiņā paliekoši. Varbūt tas bija ar nodomu, lai spilgtāk (un vieglāk) izceltos galvenās lomas tēlotājs? Filma tā arī ne ar ko īsti neaizrāva- noskaties un aizmirsti. Varbūt Van Dammes cienītāji būs lielākā vai mazākā sajūsmā par šo veikumu, bet pārējiem skatīt iepriekšējā teikuma beigas.

Šīs, kā arī citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.

shepherd_border_patrol1.JPG shepherd_border_patrol2.JPG shepherd_border_patrol3.JPG shepherd_border_patrol4.JPG shepherd_border_patrol5.JPG shepherd_border_patrol6.JPG