hancock_0.JPG

Oriģinālnosaukums: Hancock
Valsts:
ASV
Žanrs: Komēdija/Grāvējs/Fantastika
Lomās: Will Smith, Charlize Theron, Jason Bateman
Režisors: Peter Berg
Gads: 2008

Par filmu-

Supervaronim Henkokam dzīvē nav veicies, lai ko viņš darītu, nekas nesanāk tā kā vajadzētu- cenšoties kādu izglābt vai kādu slikto apturēt vienmēr sanāk lielāka šmuce nekā neko nedarot. Cilvēki viņu nemīl, novēršas no viņa. Viss, kas viņam pieder ir tikai vienaldzīga attieksme, nesavaldīgs raksturs un alkoholisms. Tā tas turpinās līdz brīdim, kad viņš sastop Reju- sabiedrisko attiecību speciālistu, kurš nolemj Henkokam palīdzēt kļūt par visu cilvēku mīlētu varoni.

Viss, kas problēmu un alkohola nomāktam supervaronim ir vajadzīgs ir kārtīgs tēla spodrinātājs, kurš izdomā labu stratēģiju, kā no visiem nicināma supervaroņa, kļūt par pieprasītu un tautā mīlētu varoni. Nekas dižs jau nav jādara- tik vien ar nagiem jānoskrāpē bārda un jāuzvelk ādai pieguļošs kostīms. Ak, jā, vēl nepieciešams arī rūpīgāk paveikt savu darbu, citādi iepriekšējie ir nesuši lielāku postu nekā ja tie būtu atstāti bez Henkoka ievērības. Varētu pat teikt, ka Henkoks ir tas pats puika no Emīla nedarbiem tikai pieaudzis un Amerikā (viņa darbi man atgādināja filmu par mazo Emīlu, kuram nodomi bija labi, bet izpildījums piekliboja).

Vila Smita varonim šoreiz vairāk ir tikusi supervaroņa humānā puse- lai arī tu esi supervaronis, tu arī esi cilvēks un tev nebūs svešas cilvēka problēmas. Parādi ne tikai supervaroņa spējas, bet nodemonstrē arī savas cilvēciskās puses superspējas- tiec pāri sev un sāc jaunu dzīvi.

Varbūt tāpēc, ka pārāk liela uzmanība tika pievērsta Henkoka nostādīšanai uz tautas mīlētā varoņa takas, filma tā arī izpalika bez ļaunā pretinieka (vienroci negribas skaitīt). Vienkārši filmā neatradās ne laiks, ne vieta tam. Bija pārāk daudz citu jautājumu un problēmu ko risināt. Sanāca tāda kā iepazīšanās filma ar jaunu supervaroni. Bet tas nav mīnuss- filma ir interesanta un jautriem brīžiem pilna. Var droši skatīties- laba izklaide garantēta.

Šīs, kā arī citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.

hancock_1.JPG hancock_2.JPG hancock_3.JPG hancock_4.JPG hancock_5.JPG hancock_6.JPG