wall_e_0.JPG

Oriģinālnosaukums: WALL-E
Valsts:
ASV
Žanrs: Animācija/Komēdija/Ģimenes
Lomās: (ierunājuši) Ben Burtt, Elissa Knight, Sigourney Weaver
Režisors: Andrew Stanton
Gads: 2008

Par filmu-

700 gadus tāla nākotne- uz Zemes vairs nav neviena dzīva radība, tikai robots Vall-e un viņa draugs tarakāns. Vall-e veic savus ikdienas pienākumus, kas viņam bija ieprogrammēti, proti- vāc kopā atkritumus. Tā tas turpinās jau gadiem līdz vienā dienā pie viņa uz Zemes ierodas kosmosa kuģis ar robotu Ieva. Vall-e seko viņai līdzi izplatījumā, kur uz milzīga kosmiskā atpūtas kuģa atrodas cilvēku kolonija.

Jauka, sirsnīga un pamācoša multenīte ar binokļgalvas robotu galvenajā lomā, kas cītīgi visus šos gadus rūpējas par Zemi un cerīgi skatās zvaigznēs. Stāsts ar morāli un vērtību pasvītrošanu gan skatītāju jaunākajai, gan arī pieaugušajai daļai. Atkritumu šķirošanu un rūpes par mūsu planētu, tas viss varētu nenovest mazo norbas robotiņu pie septiņi simts vientulības gadiem. Tieši tik ilgam laikam bija jāpaiet, lai cilvēku kolonija, kas visu šo laiku uzturējās kosmiskā izklaides un atpūtas lainerī, atsūtītu robotmeiteni Ievu, kas savaldzinātu Vall-e un kopā dotos uz laineri cilvēkiem parādīt ziņojumu- mazu, zaļu stādiņu no atveseļoties sākušās Zemes.

Turpinājumā sanāk vesela virkne jautru un romantisku piedzīvoju kā rezultātā var teikt, ka kārtējo reizi Pixar studijai ir sanākusi acis un sirdi sildoša animācijas filma. Filmiņa, kuru vajag pašiem noskatīties un bērniem parādīt.

Cepuri nost filmas veidotāju un viņu veidoto personāžu priekšā- roboti patiešām ir ar savu raksturu, savām emocijām. Viņi ir labi un ļauni, veikli un ne pārāk. Bet galvenais- viņi ir dzīvi. Paskatoties Vall-e acīs var redzēt tās skumjas un ilgas, kas šo mazo robotu pārņem ikvakaru vērojot ekrānā vecu videokaseti pēc smagās darbadienas. Arī rutīnas darbā (atkritumu spiešana) viņš pamanās atrast sev interesantas un noderīgas mantas- ne tikai rezerves daļas, tā teikt dzīvei nepieciešamo, bet arī kaut ko priekš savas robotu sirsniņas. Sirsniņas, kura spēj gan pati iemīlēties, gan ļaut skatītājiem iemīlēt to.

Šīs, kā arī citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.

wall_e_1.JPG wall_e_2.JPG wall_e_3.JPG wall_e_4.JPG wall_e_5.JPG wall_e_6.JPG