Oriģinālnosaukums: Toro
Valsts: Spānija
Žanrs: Grāvējs/ Spriedzes
Režisors: Kike Maíllo
Lomās: Mario Casas, Luis Tosar, José Sacristán, Ingrid García Jonsson, Hovik Keuchkerian
Gads: 2016

Par filmu-
Toro nolemj pamest darbu pie sava mafijas bosa un sākt normālu dzīvi. Vēl tikai jāpaveic pēdējais darbs un tad viņš būs brīvs. Diemžēl, tieši šajā uzdevumā iet bojā viņa brālis un Toro apcietina policija.

Seriāla nākamās sērijas gaidīšanas laiku īsinot, nolēmu paskatīties kaut ko no Eiropas kino- jāpaskatās, ko labu kriminālās pasaules lietās izveidojuši spāņi. Un izveidojuši tīri skatāmu grāvēju, lai arī stāsts jau kaut kur un kaut kad ir redzēts.

Toro paziņo savam bosam, ka viņš ir nolēmis doties prom- dzīvot normālu dzīvi un strādāt legālu darbu. Paveiks šo uzdevumu un viss. Viņam palīgā dodas abi viņa vecākie brāļi un sākotnēji vienkāršais uzdevums- pademolēt ķīniešu restorānu, izvēršas par bēgšanu no policijas, šaušanu un viena brāļa nāvi. Toro tiek apcietināts un viņa nākotnes plāni ir atbīdīti tālākā nākotnē.
Vēl esot apcietinājumā, Toro strādā par taksometru vadītāju. Ar pagātni viņš ir sarāvis visas saites un domā par pirmstermiņa atbrīvošanu un apprecēšanos. Un izskatās, ka viss nokārtojas- viņam drīz izdosies gan viens, gan otrs.
Bet te vienu dienu pie viņa ierodas brālis- viņš ir pamatīgos parādos un viņa meitai draud briesmas. Toro ir jāizvēlas starp savu dzīvi un brāļa un viņas meitas dzīvībām.

Kā jau teicu- stāsts nav nekas jauns un nedzirdēts, bet neskatoties uz to, filmu bija interesanti skatīties. Laikam neierastās spāņu mentalitātes dēļ. Tomēr citi žesti, cita mīmika…
Toro atveidotājs galvenās lomas nešļavu nesa labi- pāris vietās nedaudz izkrita no lomas, bet kopumā bija ļoti labs. Tāpat arī viņa brāļa tēlotājs. Lai gan ko tur uzskaitīt pa vienam- visi bija labi. Nu, varbūt to galveno slikto vajadzēja mazliet uzfrišināt.

Filma arī sanākusi gana dinamiska- veidotāji pacentušies ielikt gan šaušanu, gan pakaļdzīšanos, gan arī kaut ko no kaskadieriem. Romantika gan te tik kā fona piedeva, bet šoreiz nemaz i nevajadzēja. Kā nekā visu filmas laiku tāpat nepamet sajūta, ka te nekas neiet uz hapīendu.

Filmas vērtējums: 8/10
Citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.