Oriģinālnosaukums: Stockholm.
Valsts: ASV/ Kanāda
Žanrs: Krimināla/ Komēdija/ Drāma
Režisors: Robert Budreau
Lomās: Ethan Hawke, Noomi Rapace, Mark Strong, Christopher Heyerdahl, Bea Santos
Gads: 2018

Par filmu-
1973.gadā kādā Stokholmas bankā ieradās bruņots laupītājs un saņēmis ķīlniekus, pieprasīja izlaist no cietuma draugu, miljons dolāru un automašīnu. Kamēr policija centās vilcināt laiku, tikmēr ķīlnieki sadraudzējās ar laupītājiem un bija gatavi viņus aizstāvēt no policijas un tiesas. Pateicoties šim notikumam, vēlāk radās termins ”Stokholmas sindroms”.

Žanru salikumam ”drāma” un ”komēdija” parasti ir iekārdinoša funkcija, bet šoreiz kā lielāks kārdinātājs nostrādāja tieši Stokholmas sindroms. Saprotu (un atkārtojos), no filmām vēsturi nemācās, bet nedaudz ieskatīties tā laika atmosfērā jau var. Īpaši, ja tik spēcīgs aktieru sastāvs.

Lars ierodas bankā un paņem ķīlniekos trīs darbiniekus. Viņa prasības ir vienkāršas- lai atbrīvo viņa draugu Gunnaru. Un pie reizes iedod arī miljonu un automašīnu ar ko tikt līdz jūrai. Policija visādi mēģina novilcināt laiku un premjerministrs arī nedod laupītājiem cerību, ka viņi tiks ārā no bankas ēkas.
Kamēr policija vilcinās, tikmēr gūstekņi sadraudzējas ar saviem gūstītājiem un vēlāk ir gatavi viens otram palīdzēt, lai visi paliktu dzīvi un laupītāji nokļūtu brīvībā.

Komēdija te gan bija tik maz- vairāk izskatās, ka kādam labpatikās nedaudz absurdo situāciju pieklātos apzīmēt kā komēdiju, jo ”absurds” varētu nenostrādāt. Visa tā ”Stokholmu sindroma” būšana bija nedaudz neticama. Līdz šim dzirdētais likās, ja ne gluži neiespējams, tad vismaz stipri pārspīlēts. Filmā labi parādīja to, kā varēja būt (negribu lietot vārdu ”bija”). Aktieri darbojās pārliecinoši un lielu muļķību arī filmas gaitā nevarēja redzēt. Es nezinu cik tuvu filma ir patiesajam stāstam no dzīves, nemaz arī nemeklēšu, bet filmas versija man patika. Reizē sirsnīga, smaidīga, romantiska un ļoti atmosfēriska. Iesaku noskatīties- būs labi pavadīts laiks.

Filmas vērtējums: 8/10
Citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.