Oriģinālnosaukums: The Highwaymen.
Valsts: ASV
Žanrs: Krimināla/ Biogrāfija/ Drāma
Režisors: John Lee Hancock
Lomās: Kevin Costner, Woody Harrelson, Kathy Bates, John Carroll Lynch, Kim Dickens
Gads: 2019

Par filmu-
1934.gads- Bonija un Klaids jau pāris gadus siro pa valsti un ne policijai, ne FIB neizdodas viņus notvert. Laupīšanas un slepkavības seko viena otrai. Štata gubernatorei nekas cits neatliek, kā lūgt palīdzību nesen izformētajiem Teksasas reindžeriem- konkrēti Frenkam Heimeram, kuram divatā ar savu pārinieku vajadzētu sadzīt pēdas slepkavnieciskajam pārim un viņus likvidēt.

Jaunības dienās bija redzēta filma par Boniju un Klaidu- pati filma patika un galveno varoņu nāve beigās skumdināja, lai gan tā zaglīgā un slepkavnieciskā filozofija galīgi nebija pieņemama.
Šoreiz viss ir parādīts no otras puses- no ķērāju skatpunkta.

Bonija un Klaids palīdz izmukt no ieslodzījuma trijiem noziedzniekiem. Tika nogalināti divi uzraugi un štata gubernatorei mērs ir pilns- viņa ir ar mieru uzticēt pakaļdzīšanos Teksasas reindžeriem, kurus pati pirms dažiem gadiem izformēja.
Uzdevums tiek uzticēts slavenajam reindžeram Frenkam Heimeram, kurš ar savu seno cīņubiedru uzņemas grūto un bīstamo misiju- atrast nežēlīgo pāri, par kuru nepārtraukti jūsmīgi raksta prese un cilvēki viņus dievina.

Kostners un Harelsons ir burvīgs tandēms- viņu saspēles dēļ vien vērts skatīties. Brīžam gan likās, ka viņi ir pārāk veci uztaisīti, bet, lai parādīto to simbolisko pusi (vecā skola, ragaviņas uz mežu bija lieki vilkt) bija iederīga.

Nevilšus jāsalīdzina ar bērnībā redzēto filmu un, lai arī tie ir divi dažādi stāsti, gribētos uzsvērt jaunākās filmas milzīgo pārsvaru, ko nodrošināja morāle- tie abi laikrakstu influenceri bija pārāk tālu aizgājuši savā nežēlībā. Un šajā filmā viņi abi tika nolikti malā- praktiski netika rādīti. Tas itin labi sasaucās ar filmas gaitu- reindžeri, lai arī viņiem cieši seko, tomēr viņus neredz, nenotver, neaizsniedz. Līdz brīdim, kad vecā skola nodemonstrē savu pārspēku ar pamatīgu svinu krusu.

Ļoti laba filma ar izcili labu aktierspēli un burvīgu atmosfēru- tā vien liekas, ka esmu pabijis trīsdesmito gadu Amerikā, kur dāmu satiekot noņem cepuri, ieroču veikalam uz durvīm ir uzraksts kam nepārdod stroķus un kungi uz ielas ir solīdos uzvelkos ar cepurēm.

Filmas vērtējums: 9/10
Citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.