Oriģinālnosaukums: На игре
Valsts: Krievija
Žanrs: Grāvējs/Piedzīvojumi
Lomās: Алексей Бардуков, Агния Дитковските, Сергей Чирков, Павел Прилучный, Евгений Харланов, Виктор Вержбицкий, Игорь Скляр
Režisors: Павел Санаев
Gads: 2009

Par filmu-

Jauniešu komanda izcīna uzvaru datorspēļu čempionātā un viņiem papildus naudas balvām piešķir arī jaunas datorspēles diskus, kas kardināli izmaina viņu dzīves. Tagad viņi ir ne tikai labākie virtuālajās kaujās, bet arī dzīvē…

Kārtējo reizi jāsāk ar uzslavu kaimiņi kinodarboņiem- ar salīdzinoši nelielu budžetu (3,5 mlj $) viņi ir panākuši pat ļoti skatāmu rezultātu. Varētu jau teikt, ka tagad tas ir pēdējais modes kliedziens- uz ekrāniem parādās virtuālās un reālās dzīves kokteiļi, kur vieni spēlē, citi spēlējas, bet daži (daudzi) mirst. Tāds kā datorizētā laikmeta atspoguļojums uz ekrāniem.

Nedaudz nagi niez, lai varētu nedaudz izvērsties par notikumiem filmā, bet tas var skatītājiem nosist skatītprieku. Mēģināšu tā pavisam nedaudz un caur puķēm.

Grand Master komandas puiši uz datoriem darīja trakas lietas- viņi bija tā saspēlējušies, ka pretiniekiem nepalika ne mazāko cerību. Lai komandai būtu labs papildinājums, tad vajadzīgs šoferis un kaušanās meistars. Arī viņi nāk no tā paša turnīra un arī viņi saņēma balvā tos pašus liktenīgos diskus, kas ļāva datoros realizēto pārnest šaipus ekrāniem. Un pārnešanas augļus jau nācās diezgan ātri izbaudīt- režisors mums neliek izbaudīt ilgu un vienmuļu priekšspēli. Tā uzreiz- ar bomi pa pieri un karuselī iekšā.
Jāatzīst, karuselis sanāca ne pa jokam- amerikāņu kalniņi ar krievu nesējraķeti. Puikas starā no iespējas turpināt datorspēli jau reālākā formā un nemaz nešķiet izbijušies vai nobēdājušies pēc pirmā slaktiņa. Galvenais ir saskaitīt fragus.

Nedaudz cita aina sāk veidoties, kad parādās domas par biznesa plānu, jo šādu dāvanu nedrīkst turēt kā bezmaksas pielikumu.

Tikpat liels prieks kā par šaušanas kadriem ir arī krievu nevīstošā mīlestība uz humoru. Katrs pats var iedomāties cik amizanti izskatās dažu kareivīgi noskaņotu jauniešu, kuri bruņojušies ar peintbola ieročiem, uzraušanās uz vairāku desmitu speciāli sagatavotu armijnieku-algotņu, kuri ietur pusdienas, un pirmais, kas jaunajai paaudzei nāk pāri lūpām ir – labu apetīti!

Kā un kas notika pēc tam, to iesaku noskatīties katram pašam. Šoreiz varu tiešām ieteikt.

Uzreiz gan brīdināšu, ka filma ir tikai kā pirmā daļa un nākamajā gadā (jau februārī) tiek solīta jau otrā (bet vai pēdējā?) daļa. Spriežot pēc internetā redzamajiem kadriem, tad viņiem jau ir šis tas safilmēts, kas nebija iekļauts šajā daļā un jau pavisam drīz priecēs (es ceru, ka priecēs) skatītājus. Galu galā vajadzētu taču ļaut tiem aktieriem, kuri šajā filmā vairāk bija rezervē, arī izpausties.

Filmas nosaukumu latviskoju pēc Aleksandra Čubarjana (Александр Чубарьян) romāna ”Spēles uz dzīvību” (Игры в жизнь), kas tika izmantots par pamatu šai filmai. Gadījumā, ja meklējat par šo filmu vēl kādu informāciju, tad jāņem vērā, ka labu laiku topošās filmas nosaukums turējās kā ”Geimeri”, bet laikam dēļ ātrāk iznākušās Mark Neveldine un Brian Taylor veidotās filmas ”Geimeris” viņi nosaukumu pamainīja.

Šīs, kā arī citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.