Oriģinālnosaukums: What happened to Monday
Valsts: Lielbritānija/ Francija/ Beļģija/ ASV
Žanrs: Zinātniskā fantastika/ Trilleris
Režisors: Tommy Wirkola
Lomās: Noomi Rapace, Glenn Close, Willem Dafoe, Marwan Kenzari, Christian Rubeck
Gads: 2017

Par filmu-
Nākotnē pasauli apdraud pārapdzīvotība, tāpēc ģimenēs ir atļauts tikai viens bērns. Ja kontrole pieķer ka kādam ir brālis vai māsa, tad šo bērnu savāc un nogādā speciālā saldētavā, kur tos saglabā sasaldētus it kā labākam laikam.
Setmena meitai piedzims septiņi bērni- septiņas māsas. Tā kā māte dzemdībās iet bojā, vectētiņš nolemj slepus audzināt visas septiņas māsas un dodot katrai savu nedēļas dienas vārdu, arī cilvēkos ļauj iziet pa vienai- katrai savā nedēļas dienā.
Pēc vairākiem gadiem, kad māsas jau ir pieaugušas, mājās neatgriežas Pirmdiena.

Kas te ko piebilst- Numi Rapasa septiņās lomās vienā filmā. Tas noteikti bija jāredz.

Ne pārāk tālā nākotnē pasaule ir tik tālu pārapdzīvota, ka resursu taupīšanas nolūkos ģimenēm atļauj tikai vienu bērnu. Pārkāpuma gadījumā bērns tiek atņemts un ievietots īpašā saldēšanas kamerā, kurā to saglabā labākiem laikiem.
Setmens no kāda pazīstama ārsta uzzina, ka viņa meita pagrīdes slimnīcā dzemdējusi septiņus bērnus un pati dzemdībās gājusi bojā. Nolēmis rūpēties par savām mazmeitām un slepus viņas audzināt. Lai neviens viņas nepieķertu, viņš jau no mazotnes radina katru iet ārā tikai savā dienā.
Pēc vairākiem gadiem Pirmdiena no savas dienas neatgriežas. Jau nākamajā dienā Otrdiena dodas viņu meklēt. Pamazām mājās palikušās māsas saprot, ka viņas ir pieķertas un Aģentūra nāk izdarīt to, kas tai bija jādara pirms daudziem gadiem- atstāt ģimenē tikai vienu māsu.

Doma filmai bija laba. Arī Numi Rapasa bija laba. Bet ar to izpildījumu tā sanāca, ka nesanāca- tiklīdz sākās spraigie momenti, tā varēja just, ka filmas veidotāji īsti ar septiņām māsām netiek galā. Un netiek galā arī ar pašu stāstu, kuram ik pa laikam bija jāpārmet kūleņi, lai ieņemtu vismaz kaut kādu virzību uz beigām.
Nedaudz arī nokaitināja tie primitīvie sīkumi uz kuriem tika būvēts stāsts, un kuri likās pārlieku samocīti.
Tas viss filmas labo ideju nonivelēja līdz mazliet kaitinošai viduvējībai komplektā ar vilšanos par izniekoto potenciālu. Protams, viss nav tik traki kā es te mālēju- ik pa laikam bija kāds spraigāks moments, kurā varēja pazust un arī bija jautri brīži.

Filmas vērtējums: 6/10
Citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.