Oriģinālnosaukums:
The Signal
Valsts: ASV
Žanrs: Zinātniskā fantastika/ Trilleris
Režisors: William Eubank
Lomās: Brenton Thwaites, Olivia Cooke, Beau Knapp, Laurence Fishburne
Gads: 2014

Par filmu-
Diviem hakeriem nedod mieru kāds noslēpumainas viņu amata brālis, kurš spēj viņus gan izsekot, gan arī teju vai iegāzt. Ar lielām pūlēm izsekojuši viņa atrašanās vietu, abi draugi nolemj viņu apciemot. Kā nekā tas būtu pa ceļam, jo jāaizved draudzene uz Kaliforniju.
Atrodot norādīto adresi abi draugi dodas it kā pamestajā namā iekšā, atstājot draudzeni mašīnā. Izdzirdot draudzenes kliedzienus, abi metas laukā bet mašīnai visas durvis ir vaļā gaismas ieslēgtas un draudzene pazudusi. Viņas meklējumos abi attopas noslēpumainā laboratorijā.

Tik daudz atšķirīgu viedokļu par šo filmu lasīts- no sajūsmas, līdz klajai nepatikai, ka nolēmu pārbaudīt uz savas ādas, kurā pusē es būšu.

Niks un Džona dodas pavadīt Haleju uz Kaliforniju, kur viņai būs jāpavada kāds laiks. Pa ceļam abi draugi nolemj izmest nelielu līkumu, lai ieraudzītu to hakeri, kurš viņiem jau kādu laiku nedod miera- te izseko, te raksta epastus, te uzlauž universitātes serverus un kā vainīgos noliek abus draugus.
Piestājuši nomaļā vietā, viņi atrod tik pamestu namu. Bet kamēr abi draugi pārbauda nama iekšpusi, tikmēr ārpusē pazūd Haleja. Meklējot meiteni abi zēni attopas noslēpumainā laboratorijā, kurā cilvēki skafandros pūlas viņus izolēt no apkārtējās vides.

Tā arī visu filmas laiku nevarēju noformulēt savas sajūtas- vai nu kaitina, riebjas vai arī kaut kas patīk. Laikam no visa kā arī bija. It kā tā avangardiskā noskaņa un noslēpumainā spēlēšanās savā ziņā intriģēja, bet tajā pat laikā nenormāli kaitināja nesaprotamais vēstījums un nesakarīgās darbības uz ekrāna, kas teju vai lika slēgt filmu ārā. Tā arī līdz beigu akordiem mocījos.
Beigas savā ziņā skaidrību ieviesa, bet kaitinošo sajūtu nemazināja. Un triju jauniešu lomu tā arī nesapratu.
Ja nu kādam patīk zinātniskā fantastika, kura zinātniska ir tikai īsi pirms beigu titriem un skatīšanos netraucē notikumi ne par ko, tad var mēģināt.

Filmas vērtējums: 4/10
Citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.