kinopoisk.ru

Oriģinālnosaukums: Last Knights
Valsts: Dienvidkoreja/ Čehija
Žanrs: Piedzīvojumu/ Grāvējs
Režisors: Kazuaki Kiriya
Lomās: Clive Owen, Morgan Freeman, Aksel Hennie, Daniel Adegboyega, Cliff Curtis, Noah Silver
Gads: 2015

Par filmu-
Valdnieku Bertoku pie sevis izsauc imperatora ministrs. Nojauzdams, ka aicinājuma mērķis ir kukuļa izspiešana, Bertoks nolemj atmaskot ministru un aicināt citus cīnīties pret korupciju. Imperators nav mierā ar Bertoka nepakļaušanos un ļauj ministram sodīt viņu. Bertoka uzticamie bruņinieki nolemj cīnīties par sava valdnieka godu un labo vārdu.

kinopoisk.ru

Vēsturiska kostīmfilma, Čehija+ Dienvdkoreja, japāņu režisors, aktieri no augšējiem plauktiem… – jāatzīst, šāda kombinācija ieintriģēja. Lai gan pēc noskatīšanās sapratu, ka intrigai tur bija maz vietas un kārtējo reizi naivi cerēju, ka filma būs piedzīvojums. Ar lielo P. Nebija. Pat ne ar mazo p. Protams, tik traki kā rottentomatoes.com es viņu nenolikšu, bet tomēr. Filma īsti nerādīja to, ko tai vajadzēja parādīt- kruti kareivji, kuri nebaidās neko, ir uzticīgi savam kungam, spēj izdomāt velnišķīgi labu plānu, nokaut neskaitāmu daudzumu pretinieku, bet…bet rezultātā visa filma pagāja tādās kā gaidās. Kad tad beidzot sāks tos zobinus vicināt? Uz beigām jau sāka, bet tā pieticīgi. Bet, ja nav vicināšana, tad jāmēģina skatīties uz ko citu. Tikai viena bēda- tā īsti cita tur nemaz i nav. Parunājam, pastaigājam, pabēdājamies, mazliet kādu noduram. Tas arī viss. Beigās- fināla klope, kur viss nostājas savās vietās. Labā slava varoņiem, gods valdniekam un nāve sliktajam.

kinopoisk.ru

Tagad atskatoties uz redzēto, liekas, ka neko vairāk par viduvēju televīzijas gabalu es neesmu redzējis. Tas, ka kāds aktieris, kurš sevi labi parādījis vienā vai otrā filmā un viņu saslavē ar labām balvām, sāk baisi haltūrēt ar švaku darbu un vēl švakāku izvēli, ir nožēlojami. Laikam jāsāk sevi pieradināt pie domas, ka jābeidz uzticēties vārdiem.

kinopoisk.ru

Vēl viena piebilde- nedomājiet, ka filmā ir kādi viduslaiki vai kāda cita vēsture. Nē, tur ir kaut kas izdomāts un pārlikts uz ekrāna, bet tā rupji un bez iztēles.

Filmas vērtējums: 5/10
Citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.