kinopoisk.ru

Oriģinālnosaukums: A Walk Among the Tombstones
Valsts: ASV
Žanrs: Drāma/Krimināla
Režisors: Scott Frank
Lomās: Liam Neeson, Maurice Compte, David Harbour, Adam David Thompson, Eric Nelsen,
Gads: 2014

Par filmu-
Privātdetektīvs Mets Skaders tiek noalgots, lai atrastu ne pašu ķīlnieci, bet viņas nolaupītājus, jo tas, kas tika izdarīts ar ķīlnieci, nav atstājams nesodīts. Mets ķeras klāt šai lietai un ātri saprot, ka tā nav vienkārša nolaupīšana ar izpirkuma maksu.

kinopoisk.ru

Pats filmas sākums, ar četriem līķiem un sadauzītām mašīnām, parāda, ka šī vis nebūs mierīga pastaiga. Kāds cietīs un kāds cietīs ļoti. Un šī noteikti nebūs mierīga filma, ko noskatīties ģimenes lokā. Vismaz par to rūpējas abi divi sliktie. Nē, nebaidieties- es te neko nesaku priekšā. Abi ļaunie jau ļoti ātri parādās pie horizonta un skatītājam nav jādomā par to, kurš vainīgs, kurš mazāk vainīgs un kurš izdzīvos. Par pēdējo gan var padomāt, jo filmas uzbūve ir gaužām vienkārša- te atliek tikai padomāt kurš no visiem izdzīvos un ja izdzīvos galvenais varonis, tad cik savainots viņš būs?

Nīsons kā iekāpa asa sižeta lauciņā, tā arī vairāk vai mazāk veiksmīgi (te man gan gribētos vairāk teikt mazāk) turpina to ekspluatēt. Arī tagad- izbijis policists, tagad privātdetektīvs, iekuļas dažādās situācijās, kur tiek šauts, griezts, lekts no jumtiem un sists pa ģīmi. Nav viegla dzīve vecam onkam. Bet kaut kas manī saka, ka man tas patīk. Patīk kā viņš darbojas, lai arī kopsummā liela māksla tur nav.

kinopoisk.ru

Laikam jau bez Nīsona šī filma vispār paliktu nemanīta, jo, ne te oriģināls stāsts, ne arī kāds cits ievērības cienīgs aktieris vai notikums viņam palīdzētu iznest šo filmu. Faktiski, vecais puika viens pats cīnās gan ar ļaunajiem, gan ar skatītājiem.

Filma ”Pastaiga starp kapakmeņiem” laikam ne ar ko nepārsteigs. Ja nu vienīgi ar nežēlību (lai arī tā nav tieši redzama). Viss pārējais ir tieši tik daudz, lai skatītājs negarlaikotos un arī nelektu sajūsmā līdz griestiem.

kinopoisk.ru

Filmas vērtējums: 7/10
Citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.