Dobā Zeme

Nosaukums: Dobā Zeme
Autors: Džons un Kerola E.Berovmeni
Izdevniecība: Egmont
Gads: 2013
LPP: 331

Par grāmatu-
Dvīņi Ema un Mets ir divpadsmit gadus veci bērni, kurus mamma ļoti rūpīgi uzmana. Un dvīņiem ir noliegts cilvēkos … zīmēt. Jo viņiem piemīt spējas savus zīmējumus atdzīvināt. Un viņi nav vienīgie ar tādām spējām- tādu animare ir daudz un tikpat daudz ir sargu- tie, kuri uzmana animare, jo viens neapdomīgs atdzīvināšanas ēģinājums var pasaulē izlaist ko tādu, ko tikai mākslinieka prāts un zīmulis spēj radīt. Īpaši daudz šādu radījumu atrodas Dobajā Zemē…

Šo grāmatu, tāpat kā BZRK, es atradu Grāmatzīmes blogā.

Lai arī tipiska grāmata maziem bērniem, tā mani aizrāva un noturēja interesi līdz vākiem. it kā vienkāršs sižets, lai arī ar oriģinālu odziņu, tas ļāva kopā ar grāmatas varoņiem izbaudīt zīmējumu atdzīvināšanu, Abatiju, salu un visus labos un sliktos, kas tur bija.

Grāmata jau ar pirmajām lappusēm ierauj dinamiskā notikumu virpulī, dvīņi pārsteidzoši ātri nodemonstrē savas spējas un mammai viņi jāglābj no Padomē esošajiem tipiem, kuri dvīņus gribētu savā veidā nolikvidēt. Tā kā dvīņiem fantāzija strādā, tā no pakaļdzinējiem viņi tiek galā ļoti veikli. Tālāk viņi paslēpjas pie sava vectēva Abatijā, kur senos laikos dzīvoja mūki animare. Te it kā viņi bija drošībā.

Bet ir cilvēki, kuri alkst sagūstīt ne tikai dvīņus, bet arī viņu mammu, kurai somā ir kāds sens noslēpums. Un viņus neapturēs nekādi drošības pasākumi.

Tā arī visu laiku tiek skriets prom un pakaļ, izmantojot savas spējas iedzīvināt to, ko nupat vēl zīmēji- putnus, briesmoņus, briežus, plūstošās smiltis, zobenus… viss, kas var palīdzēt sasniegt savu mērķi.

Stāsts par dvīņiem un viņu piedzīvojumiem Abatijā vēl tiek papildināts ar notikumiem tajā pašā Abatijā viduslaikos, kad mūki zīmēja savas grāmatas, apmācīja jaunos animare un cīnījās pret iebrucējiem.

Tāda mīlīga atgriešanās bērnībā ar labu pasaku grāmatu. Šeit gan palika vēl daudz neatbildētu jautājumu un kā saprotu- tie tiks atbildēti nākamajās divās (?) daļās.

Jaunajiem lasītājiem šī grāmata varētu patikt. Protams, ja patīk tāds žanrs, varētu patikt arī viņu vecākiem.

Grāmatas vērtējums: 9/10
Citu grāmatu vērtējumus var atrast grāmatu sadaļā.