Oriģinālnosaukums: Black butterfly
Valsts: ASV
Žanrs: Spriedzes
Režisors: Brian Goodman
Lomās: Jonathan Rhys Meyers, Antonio Banderas, Piper Perabo,
Gads: 2017

Par filmu-
Kādreiz slavens rakstnieks Pols piedzīvo radošo krīzi- viņa darbus vairs neizdod, scenārijus atraida un nav iedvesma jauniem darbiem.
Kādu dienu viņš uz ceļa satiek vientuļu ceļotāju un piedāvā viņām pārlaist nakti savā mājā.
Lai arī svešinieks izrāda vēlmi palīdzēt Polam palīdzēt savest kārtībā māju un iedot ideju jaunam darbam, pamazām rodas aizdomas, ka svešinieks te nav bez nolūka.
Tikmēr televīzijā paziņo par kārtējo šajā apkārtnē noslepkavoto sievieti…

Kaut kas tajās filmās par rakstniekiem un viņu radošajām mokām ir piesaistošs. It kā jau vairumā gadījumu nekas dižs tur nav, tāpat ir interesanti pavērot kā viņiem [ne]iet. Un ja vēl apakšā ir kāda intriga un labi aktieri, tad nepamet arī sajūta, ka te kaut kas būs. Un bija!

Pols ir bedrē. Gan savā rakstniecības nodarbē, gan naudas jautājumos. Kādreizējā slava un nauda izčabējusi kopā ar sievu un gadiem. Tagad viņš cenšas kaut ko radīt, bet vienmēr atduras pret iedvesmas trūkumu.
Kādu dienu viņš ceļā sastop vientuļu ceļotāju Džeku. Tā kā Džeks viņam izlīdzēja kafejnīcā ar uzbāzīgu tipu, tad Pols viņam piedāvā pārnakšņot pie viņa. Pārnakšņošana izvēršas palikšanā uz vairākām dienām. Lai arī Džeks gan saveda kārtībā māju, gan palīdzēja saimniecībā, pamazām atklājas, ka viņam ir kāds noslēpums. Un Džeka pārlieku lielā vēlme palīdzēt Polam viņa radošajā darbā, sāk vairāk izskatīties pēc nokļūšanas ķīlnieka lomā paša mājās.

Jāsaka pat ļoti labs spriedzes kino- abi vadošie aktieri (Meijers un Banderas) savas lomas nospēlēja ļoti pārliecinoši. Īpaši jau Meijers- sākotnējais tips pamazām transformējās…. par to, par ko transformējās (nevar jau atklāt sižeta kārtis) un visos brīžos bija ļoti trāpīgs.
Banderas, kā nodzēries rakstnieks, gan mazliet piekliboja, bet kopumā bija labi. Ja vēl būtu pacentušies dažus neveiklus sīkumus izķert no sižeta, kā arī mazāk šabloniski attēlot tēlus, tad filma būtu pelnījusi augstāku atzīmi.
Jā, beigas, lai arī ne negaidītas, tomēr sanāca ļoti labas.

Filmas vērtējums: 8/10
Citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.