Oriģinālnosaukums: Eat Local
Valsts: Lielbritānija
Žanrs: Šausmu/ Komēdija
Režisors: Jason Flemyng
Lomās: Freema Agyeman, Charlie Cox, Vincent Regan, Mackenzie Crook, Tony Curran
Gads: 2017

Par filmu-
Vanesa ielūdz Sebastianu uz tikšanos ar viņas draugiem, bet iepriekš nebrīdināja, ka viņas draugi ir vampīri un šādas tikšanās noris reizi piecdesmit gados.
Uz šo tikšanos steidzas arī speciālo uzdevumu vienība, kuras mērķis ir noķert un iznīcināt vampīrus.

Neesmu ne tuvu šausmeņu piekritējs, bet tā kā te vēl bija piekabināts klāt ”komēdija”, tad atļāvos savu piekrišanu ignorēt un noskatīties, ko gan tik šausmīgi smieklīgu pavēstīs filma un vampīri. Baigais smieklīgums nebija, bet tas naivums un muļķīgums tīri labi tika pasniegts.

Sebastians ar Vanesu ierodas kādā nomaļā lauku fermā, kur viņus sagaida Vanesas draugi. Izrādās, ka Sebastians ir nonācis vampīru saietā, kuru viņi organizē reizi piecdesmit gados, lai norunātu ietekmes zonas un apspriestu šādus tādus saimnieciskus jautājumus. Tā kā viņu ”klubiņā” ir viena brīva vakance, tad šo vakanci piedāvā aizpildīt Sebastianam. Bet diemžēl visi vampīri nenobalso par to. Līdz ar to Sebastianam ir jāmirst.
Bet visus plānus izbojā bariņš labi bruņotu vampīru mednieki, kuri kopš seniem laikiem dzen pēdas asinssūcējiem. Tā kā vampīriem līdz rītausmai jātiek laukā no fermas, tad viņi gatavojas cīņai. Un šeit labi noder Sebastians.

Tāds viegls (prātā un formā) vampīrkino, kas, dīvainā kārtā, tīri labi gāja pie sirds. Un pat īsti nevaru noformulēt vai tas dēļ muļķīgiem gājieniem vai neko nepretendējošās sajūtas, kas tika ieslēgta jau pašā filmas sākumā.
Kopumā jāsaka, ka visnotaļ labs kino, kas varētu iepriecināt uz muļķībām kārus skatītājus, kuri ik pa laikam nesmādē kādu trešņaku.
Un beigās maza piebilde- šausmene tur ir tik vien, cik vampīra ģīmis pieplacis pie cilvēka rīkles.

Filmas vērtējums: 8/10
Citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.