01.JPG

Oriģinālnosaukums:Intacto

Valsts: Spānija
Žanrs: Mistika/Spriedzes
Lomās: Leonardo Sbaraglia, Eusebio Poncela, Mónica López
Režisors: Juan Carlos Fresnadillo
Gads: 2001

Filma, kura tika iekļauta oficiālajā programmā Starptautiskajā kinofestivālā Kannās (2002) un Maskavā (2003). Divas ‘’Goija’’ balvas un sešas nominācijas. Divas balvas Porto Starptautiskajā kinofestivālā. Bratislavas kinofestivālā iegūts ‘’Grand prix’’ (2002). Toronto starptautiskā kinofestivāla dalībnieks (2002).

1.JPG

Par filmu-

Ir cilvēki, kuri izdzīvo pateicoties neizskaidrojamai veiksmei. Viņu vieksmi (spējas) izmukt no nāves daži novērtē, ka lielisku iespēju nopelnīt. Tomas ir zaglis, kurš vienīgais izdzīvo pēc aviokatastrofas un ar Federiko palīdzību iesaistās azartspēlēs, kur likmes ir ne tikai nauda un materiālas vērtības, bet arī cilvēku likteņi un viņu veiksmes…

21.JPG

Ja gribi vinnēt miljons dolārus kazino, tad zini, ka tavas izredzes ir 1 pret 600000, iespēja nokļūt aviokatastrofā 1:1000000, iespēja, ka tev iespers zibens 1:10000000, laimēt Džekpot loterijā 1:23000000….

31.JPG

Nezinu vai un cik ir precīzi šie skaitļi, bet viens ir skaidrs- ja kādam šāda loze izkrīt, tad par viņu saka- paveicās. Vai arī nepaveicās, ja notiek kas nelāgs. Ja pēc šī nelāgā kāds izdzīvo, tad var teikt, ka viņam paveicās divtik.

Šajā filmā tiek parādīta vesela kustība, kurā tiek ierauti šādi veiksminieki- gan izdzīvojušie pēc aviokatastrofām, gan autoavārijām, gan zemestrīcēm, un joprojām palikuši dzīvi. Šādi cilvēki tiek uzmeklēti un iesaistīti sava veida biznesā- azartspēlēs. Likmes ir dažādas, gan mašīnas, gan mājas, gan fotogrāfijas ar cilvēku attēliem. Ar šo attēlu palīdzību viņi var noņemt no cilvēkiem veiksmi un līdz ar to kļūt spēcīgākiem. Sava veida enerģētiskais vampīrisms. Tam visam reālajā dzīvē var neticēt un nepieņemt, filma to arī neliek darīt. Tā tikai demonstrē nedaudz savādāku pasauli.

41.JPG

Filma ļoti labi parāda cilvēku tiekšanos pēc veiksmes un tās izaicināšana. Skrējiens pa mežu ar aizsietām acīm un sasietām rokām uz muguras vien bija ko vērts. Tur tiešām jābūt veiksminiekam, lai neieskrietu kokā. Arī ‘’krievu ruletes’’ nedaudz uzlabots variants (ar ievietotām piecām lodēm- tikai viens tukšais) norāda uz veiksmi.

51.JPG

Ļoti labs skatāmgabals, kas patiks nopietnu un azartisku kino cienītājiem. Iesaku!

Šīs, kā arī citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.